Home Beograd Pokret za preokret: Hapšenja – predizborni manevar SNS-a

Pokret za preokret: Hapšenja – predizborni manevar SNS-a

167
0
Pokret za preokret - Srbija izbori
Foto: N1

Pokret za preokret poručio je da su hapšenja osumnjičenih za korupciju predizborni manevar Srpske napredne stranke sa ciljem da se skrene pažnja sa sve težeg života građana i sve veće korupcije.

Pokret za preokret poručio je da su hapšenja osumnjičenih za korupciju predizborni manevar Srpske napredne stranke sa ciljem da se skrene pažnja sa sve težeg života građana i sve veće korupcije.

Kako se navodi u saopštenju Srpske napredne stranke stranke, cilj je da se prikrije i prošlonedeljni „debakl“ srpskog pravosuđa, usled oslobađajućih presuda onima koje je godinama aktuelna vlast označavala kao simbol kriminala u Srbiji, pa sada država može da očekuje i velike materijalne izdatke za odštetu.

„Da bi se to prikrilo sprovedena je spektakularna akcija hapšenja i sudeći po dosadašnjim slučajevima, time je i završena političko-medijska predstava, a pravna država ostala još jednom poražena“, navodi se u saopštenju.

Kako ta stranka objašnjava, reč je o već viđenom medijskom scenariju, kao i pred prethodne parlamentarne, ali i pojedine lokalne izbore, po kojima nema gotovo nijedne pravosnažne presude.

Pokret za preokret u saopštenju pita premijera Aleksandra Vučića i SNS „kako to da su sva dosadašnja spektakularna hapšenja bila tempirana baš u predizbornom periodu, kako to da je za neke dovoljan poligraf, a drugima se za obezbeđenje dokaza stavljaju lisice i zatvaraju se u ćelije“.

Stranka takođe pita i da li je moguće da niko nije uhapšen, ni priveden za krivična dela koja su dovela do smrti sedmoro ljudi u helikopterskoj nesreći, kao i zašto nema nikakve istrage o načinu sticanja 24 stana u Bugarskoj.

Pokret za preokret je zaključio da su jučerašnja hapšenja i teorija o državnom udaru rezultat političke manipulacije i upozorilo da je društvena opasnost sada još veća jer su u manipulaciju uključeni tužilaštvo, policija i sudstvo.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here