Home Izbori DS: Budžet Novog Sada je namenjen predizbornoj kampanji SNS

DS: Budžet Novog Sada je namenjen predizbornoj kampanji SNS

175
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: Blic

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu upozorio je danas da je predloženi budžet tog grada za 2016. godinu gotovo u celosti namenjen za troškove predizborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS).

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu upozorio je danas da je predloženi budžet tog grada za 2016. godinu gotovo u celosti namenjen za troškove predizborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS).

– Budući da se kampanja vladajuće stranke za lokalne izbore bazira na obećanjima o novoj fabrici delova i opreme za automobile, gotovo sva raspoloživa sredstva su planirana za uredjenje Radne zone Sever 4 u kojoj bi ta fabrika trebalo da počne da radi krajem sledeće godine – piše u saopštenju DS-a.

Ta stranka je navela da su zbog uredjenja te radne zone drastično umanjena sredstva za kulturu i druga davanja, a da su subvencije javnim preduzećima za kapitalna ulaganja svedena sa 2,4 milijarde dinara na nešto više od milijardu.

– Gradska vlast u 2016. godini ne planira ni jedan značajniji projekat u oblasti komunalnog opremanja i uredjenja Novog Sada, jer ulazi u investiciju koja će u najboljem slučaju biti otplaćena za nekoliko decenija – upozorile su demokrate.

Dodaje se da će u narednoj godini Novi Sad „vegetirati“ u razvojnom i u svakom drugom smislu, „da bi aktuelna gradska vlast imala čime da plati još jednu predizbornu obmanu“.

– Budžet Novog Sada za 2016. godinu, koji predlaže gradska vlast, nesumnjivo predstavlja još jedan trik i težak promašaj, a uz to se usvaja u potpuno nezakonitom postupku. Zakonski rok za usvajanje budžeta istekao je pre nedelju dana, a Skupština grada na kojoj bi trebalo da budu usvojene najvažnije odluke za život u gradu zakazana je tek za 29. decembar – piše u saopštenju.

Prema navodima demokrata, predlog budžeta i ostali skupštinski materijali pristigli su tokom vikenda, dva dana pre sednice, iako Poslovnik o radu Gradske skupštine zahteva da se predlog odluke o budžetu dostavi odbornicima najkasnije sedam dana pre sednice na kojoj će ta odluka biti razmatrana.

– Opozicioni odbornici za dva dana ne mogu pažljivo pregledati obiman materijal od više od 1.000 strana, a odbornici vladajuće većine to i onako neće čitati – ocenila je DS.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here