Home Izbori Dačić: Sa SNS na izborima 60-70%, bilo bi dosadno

Dačić: Sa SNS na izborima 60-70%, bilo bi dosadno

112
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Novi Sad — Predsednik SPS-a Ivica Dačić demantovao je navode pojedinih medija da Srpska napredna stranka (SNS) zahteva od SPS-a da zajedno izađu na izbore.

Novi Sad — Predsednik SPS-a Ivica Dačić demantovao je navode pojedinih medija da Srpska napredna stranka (SNS) zahteva od SPS-a da zajedno izađu na izbore.

Dačić je na obeležavanju 25. godišnjice od osnivanja SPS-a u Novom Sadu rekao da će ta stranka na izbore, kao i do sada, izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi SPS i SNS izašli zajedno na izbore, osvojili bi „minimum 60 do 70 odsto glasova“.

„To znači da bi izbori bili dosadni, a mi ne želimo da izbori budu dosadni, i zato ćemo na njih izaći sa svojim tradicionalnim koalicionim partnerima“, rekao je predsednik socijalista.

Dačić je ocenio da se SPS u prethodnom periodu pokazala kao kredibilan i pouzdan partner SNS-u i dodao da socijalisti u budućnosti žele da doprinesu radu Vlade Srbije svojim inicijativama, a ne da teret odgovornosti svaljuju na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik SPS-a je naveo i da je ta partija spremna za lokalne i pokrajinske izbore, ali i za eventualne parlamentarne ili predsedničke.

Osim toga, Dačić je istakao i da bi, da nije bilo SPS-a, pitanje Vojvodine danas bilo internacionalizovano kao pitanje Kosova.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here