Home Beograd Ružić: Sastanak sa Vučićem nije zbog izbora

Ružić: Sastanak sa Vučićem nije zbog izbora

168
0
Branko Ružić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Poslanik SPS-a Branko Ružić izjavio je da socijalisti žele da definišu buduće orijentire saradnje sa SNS i da je zato Dačić tražio hitan sastanak sa premijerom.

Beograd — Poslanik SPS-a Branko Ružić izjavio je da socijalisti žele da definišu buduće orijentire saradnje sa SNS i da je zato Dačić tražio hitan sastanak sa premijerom.

Ružić je negirao da insistiranje na hitnom sastanku sa Vučićem ima bilo kakve veze sa eventualnim raspisivanjem parlamentarnih izbora i formiranjem budućih koalicija.

„SPS kao državotvorna stranka koja nosi odgovornost za građanke i građane, i kao druga politička snaga po snazi, želi da definiše orijentire buduće saradnje sa Srpskom naprednom strankom na polju reformskih procesa i očuvanja političke stabilnosti i evropskih vrednosti“, izjavio je Ružić za dnevni list „Danas“ od četvrtka.

Na pitanje da prokometariše to što im naprednjaci zameraju da nisu dovoljno glasni u odbrani premijerovih stavova, Ružić je kazao da je poslanička grupa SPS u parlamentu vrlo aktivna u afirmisanju politike Vlade, obrazlaganju zakonskih predloga i argumentovanoj raspravi o svim pitanjima od značaja za državu.

On je ocenio i da je SPS najkorektniji koalicioni partner na političkom nebu Srbije.

„Što se tiče odnosa sa gospodinom Vučićem, nemam ga iz prostog razloga što je koaliciona komunikacija prevashodno na nivou predsednika dve stranke“, rekao je Ružić, kometarišući odnos sa premijerom koga je kritikovao u nekoliko navrata što je izazvalo tenzije u odnosima naprednjaka i socijalista.

Na pitanje kako će zaustaviti osipanje članstva kada im Vulin i SNS svakodnevno otimaju kadrove, Ružić je rekao da je članstvo SPS stabilnije nego ikada i da svakim danom dobija na brojnosti.

„Bilo bi opasno kada bi bilo ko otimao kadrove protivno volji tih individua. Smatram da ovde zaista nije reč o tome, da je to daleko od epidemije, ali i da te „moralne gromade“ i „svemirski stručnjaci“ svakako tim potezom pokazuju kakvi su u stvari „kadrovi“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here