Home Beograd Dačić:Sastanak s Vučićem zbog planova za budućnost

Dačić:Sastanak s Vučićem zbog planova za budućnost

181
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sa SNS nije bilo razgovora o zajedničkoj izbornoj listi.

Beograd — Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sa SNS nije bilo razgovora o zajedničkoj izbornoj listi.

On je dodao da je sastanak sa liderom naprednjaka i premijerom Aleksandrom Vučićem tražio kako bi sumirali rezultate vlade i razgovarali o planovima za budućnost.

„Da li će biti saradnje SPS i SNS – hoće, ali o zajedničkim izbornim listama nismo razgovarali, za to ne postoji ni potreba. Te liste prave stranke koje moraju da se sakupe da bi prešle pet odsto, a naša lista bi osvojila više od 60, 70 odsto glasova“, rekao je Dačić novinarima uoči sednice Glavnog odbora SPS.

On je istakao da SPS ima dobar odnos sa koalicionim partnerima, zajedničke strateške ciljeve i očekuje da će uskoro imati i sastanak.

„Cilj tog sastanka nije da ukažem na bilo kakve probleme, već da razgovaramo o planovima za naredne godine i o pitanjima koja se veštački postavljaju u javnosti, kao što su jedinstvene liste“, rekao je Dačić i dodao da takav izlazak na izbore od SPS niko nije ni tražio.

Lider socijalista je, navodeći da se pokrajinski i lokalni izbori očekuju na proleće sledeće godine, rekao da SPS na lokalnom nivou sigurno neće praviti koalicije sa DS, LDP, LSV, SDS ili desno orijentisanim partijama i podsetio da je SPS na prošlim republičkim izborima bio u koalciiji sa JS i PUPS-om.

Dačić je rekao da su socijalisti i njihovi koalicioni partneri PUPS i Jedinstvena Srbija spremni da nastave zajednički rad sa SNS i Vučićem, u interesu Srbije i njenih građana, navodeći da Srbija više ne sme da propušta svoje šanse, jer mora da uhvati poslednji voz kako bi živela kao sav normalan svet.

On je rekao i da ima brojnih napada na vladu, raznih afera, optužbi, te ocenio da se najgore stvari o Srbiji čuju baš u našoj zemlji.

Tako je naveo da su u emisiji koja je sinoć emitovana na TV N1, „Mediji u Srbiji: Hronika propadanja“, predstavnici vlade bili meta najžešćih napada, da je rečeno da postoji cenzura, a da je zapravo tu emisiju finansiralo Ministarstvo kulture.

„Pa kako je onda moguće da postoji cenzura, to je kao i sve ostale tvrdnje, veštačka pena“, rekao je Dačić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here