Home Beograd „Nasilje na lokalnim izborima je surova realnost“

„Nasilje na lokalnim izborima je surova realnost“

258
0
Gordana Čomić - Srbija izbori
Foto: B92/Tanjug

Beograd — Zamenica predsednika DS Gordana Čomić izjavila je da su slučajevi nasilja na lokalnim izborima u Srbiji tokom poslednje tri godine bili „surova realnost“.

Beograd – Zamenica predsednika DS Gordana Čomić izjavila je da su slučajevi nasilja na lokalnim izborima u Srbiji tokom poslednje tri godine bili „surova realnost“.
Osim toga, ona je dodala i da predstojeći lokalni i pokrajinski izbori moraju biti održani u atmosferi bez nasilja nad ljudima i nasilja nad pravom.

„Taj cilj bi morao da bude zajednički svima, pa i vladajućim strankama“, rekla je Gordana Čomić za današnji novosadski Dnevnik.

Prema njenim rečima, tokom vanrednih lokalnih izbora u poslednje tri godine zabeležen je „sijaset slučajeva“ prebijanja, pretnji, pritisaka, zastrašivanja, kršenja izbornih procedura, kupovine glasova.

„Uostalom, i u izveštaju Evropske komisije jasno je upozoreno da se svi ti slučajevi moraju ozbiljno istražiti i odgovorni privesti pravdi, te da su nužne garancije da će izbori biti fer, demokratski i pošteni”, navela je Čomićeva, koja je i potpredsednica Skupštine Srbije.

Ona je izrazila je uverenje da će na tu temu biti razgovora i sa Srpskom naprednom strankom premijera Aleksandra Vućića.

„Želim da verujem da su i oni za vladavinu prava u izbornom procesu, pošto neću da verujem da je bilo ko u SNS sklon metodama partijskih policija“, navela je Gordana Čomić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here