Home Izbori Dačić: SNS nije tražio da budemo na listi sa njima

Dačić: SNS nije tražio da budemo na listi sa njima

170
0
ivica-dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je danas da je SNS tražila od socijalista da, ako žele da ostanu na vlasti, budu na istoj izbornoj listi sa naprednjacima na narednim izborima.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je danas da je SNS tražila od socijalista da, ako žele da ostanu na vlasti, budu na istoj izbornoj listi sa naprednjacima na narednim izborima.

Dačić je medijske spekulacije na tu temu ocenio kao pokušaj razbijanja većine u vladi. „Nismo o tome vodili razgovore niti je bilo zahteva SNS o tome kako ćemo nastupati na sledećim izborima“, rekao je Dačić.

Podsetivši da će pokrajinski i lokalni izbori biti održani tek za šest meseci, kao i da je premijer Aleksandar Vučić pre dva dana rekao da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima, Dačić je ocenio da je cilj takvih napisa da se ponovo stvore tenzije između SNS i SPS.

On je naveo da postoji i panični strah od toga šta bi bilo kad bi se zaista na jednoj listi našli i SNS i SPS jer bi u tom slučaju, naveo je, ta lista osvojila 60, 70 odsto mandata na izborima. Dačić je zamolio funkcionere SNS i SPS da se „ne pecaju na takve novinarske patke“, jer je u njihoj osnovi očigledna želja da se SPS odvoji od Vlade Srbije, da ide u opoziciju i bude protiv Vučića i SNS.

„Ovde nije reč ni o Dačiću ni o Vučiću ni o bilo kakvim ličnim odnosima. Ovde je reč o tome da mi podržavamo ciljeve zbog kojih smo zajedno u vladi“, rekao je Dačić i dodao da SPS neće menjati svoju političku poziciju. Komentarišući događaje proteklih dana, Dačić je rekao da je reč o stalnim pokušajima da se uruši kredibilitet vlade i istakao da svi državni organi treba da budu jedinstveni. „Treba da postoji politička stabilnost, jer bez nje ne možemo ništa“, rekao je Dačić i dodao da je premijer imao hrabrosti da tu situaciju razjasni na pravi način.

Izvor: www.kurir.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here