Home Političke partije Treća Srbija

Treća Srbija

187
0
Treća Srbija logo - Srbija izbori
Foto: blic.rs

Treća Srbija je registrovana većinska politička organizacija u Srbiji.

Treća Srbija je registrovana većinska politička organizacija u Srbiji. Nastala je 2012. godine izdvajanjem iz Pokreta za život – Dveri, a osnivačka/izborna skupština održana je 13. oktobar 2013. u Beogradu.

Za prvog predsednika stranke izabran je Aleksandar Protić, koji je bio član i producent muzičke grupe Beogradski sindikat, a za njegovog zamenika Miroslav Parović (bivši šef odborničke grupe Dveri u Novom Sadu), koji je 22. marta 2014. na Generalnoj skupštini ove organizacije izabran za drugog Predsednika Treće Srbije kao najmlađi lider (29 godina) jedne političke partije u Srbiji.

Andrej Fajgelj direktor novosadskog Kulturnog centra i u prvom mandatu jedan od potpredsednika, tada postaje Zamenik predsednika ove političke organizacije.

Treća Srbija samostalno je izašla na lokalne izbore u Zemunu 2. juna 2013. godine gde je na svom prvom odmeravanju političke snage osvojila oko 2% glasova.

Izbori 2014. su prvi parlamentarni izbori na kojima je ova stranka učestvovala samostalno. Tom prilikom učestvovala je i na izborima za Grad Beograd. Naziv izborne liste bio je TREĆA SRBIJA — ZA SVE VREDNE LjUDE.

Izvor: sr.wikipedia.org

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here