Home Političke partije Ujedinjena seljačka stranka

Ujedinjena seljačka stranka

170
0
Ujedinjena seljačka stranka - Srbija izbori
Foto: knjaževačke.rs

Na Sretenje – 15. februara 2000. godine u Beogradu je osnovana UJEDINjENA SELjAČKA STRANKA. Predstavnici tri male, seljačke stranke stopile su se u jednu stranku.

Na osnivačkoj skupštini pokojni dr Dragoslav Avramović je pristao da bude doživotni počasni predsednik UJEDINjENE SELjAČKE STRANKE i na taj način podržao težnju seljaka da se okupe u jednoj, snažnoj – seljačkoj stranci.

Osnivačka skupština je prihvatila Statut, a kasnije i Program sa kojim izlazi pred političku javnost Srbije, u prvom redu pred zemljoradnike – koje UJEDINjENA SELjAČKA STRANKA očekuje u svojim redovima.

Najviše uspeha ostvaruje opštinski odbor u Svrljigu, gde odmah po osnivanju 2000. godine postaje parlamentarna stranka. Za predsednika opštinskog odbora USS izabran je Milija Miletić.

Od 2004. godine odbornici Ujedinjene seljačke stranke postaju nosioci opštinske vlasti, u to vreme Milija Miletić obavlja funkciju zamenika predsednika opštine.

2008. godine Milija Miletić izabran je za predsednika opštine Svrljig.

Osnovni cilj stranke je da stvori uslove za brži razvoj sela, za bolji položaj seljaka i stanovnika sela kao i da se izbori da selo ima predstavnika u parlamentu države, jer samo na taj način moći će da popravi svoj i onako težak položaj.

Ujedinjena seljačka stranka je uvek radila na unapređenju položaja svih žitelja Svrljiga, a to se vidi iz mnogobrojnih aktivnosti i projekata koji su realizovani.

Početkom Decembra 2009. godine izvršena je podela 45 poljoprivrednih mašina svrljiškim poljoprivrednicima, dok su voćarima svake godine deljene besplatne sadnice šljiva.

U budžetu za 2010. godinu za fond poljoprivrede predviđeno je 15 miliona dinara, što je isključivo zasluga Ujedinjene seljačke stranke.

Izvor: www.ujedinjenaseljackastranka.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here