Home U fokusu SNS: Amandamani Pokrajinske vlade deo predizborne kampanje

SNS: Amandamani Pokrajinske vlade deo predizborne kampanje

288
0
Predrag Matejin - Srbija izbori 2016
Foto: youtube.com

Poslanici SNS neće podržati amandmane Pokrajinske vlade na Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je nedavno utvrdila Vlada Srbije, izjavio šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine Predrag Matejin.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine je, uoči sednice vojvođanskog parlamenta na kojoj će u utorak biti razmatrano šest amandamana, rekao da predlagači nisu ni hteli da dođe do izmena zakona i da je to što rade dokaz da je počela predziborna kampanja u Pokrajini.

„Imam utisak da je vladajuća koalicija u Pokrajini htela da napravi da se ti amandmani ne mogu prihvatiti i da onda tu nađu razlog za demonstristriranje nezadovljstva za podizanje galame, prašine i mislim da je to pokazatelj da se bliže izbori u Pokrajini i da je krenula prediziborna kampanja“, rekao je Matejin.

Prema njegovim rečima, stav poslanika SNS je da je takav način delovanja Pokajinske vlade potpuno neprimeren.

„Ukoliko su hteli da pripreme amandmane na zakon i da to podrži cela skupština,a trebali su da tu uključe i celu skupštinu“, rekao je Matejin.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine je naveo i da poslanici SNS nisu uopšte bili uključeni u izradu tih amandmana i da se od njih očekuje da ih podrže što, ističe, neće učiniti“.

„Ne zato što nismo pozvani nego zato što ti amandmani ne mogu da budu sastavni deo Izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu“, rekao je Matejin.

„Smatramo da ne može tako da se razmišlja i da sa starom dosadašnjom praksom, kako je to radila Demokratska stranka, mora da se prekine i zato se i donose izmene tog zakona“, kaže Matejin.

Navodi i da su „određeni amandamani logično prihvatljivi ali u celini nikako“.

„Zbog toga mislim da oni koji u Pokrajini kreiraju politiku, a tu mislim na DS i LSV, nisu ni hteli da dođe do suštinskih izmena“, rekao je ovaj naprednjak.

Vojvođanski parlament će u utorak razmatrati šest amandmana Pokrajinske vlade na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je nedavno usvojila Vlada Srbije.

Pokrajinska vlada se oštro protivi predlogu tom pravnom aktu kojim se uvodi mogućnost prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta i davanje u zakup na 30 godina, a u petak je usvojila predloge šest amandamana.

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić je nedavno ocenio da će taj predloženi zakon „iz temelja izmeniti i unišštiti vojvođanski i srpski agrar ukoliko bude donet u predloženoj formi“.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here