Home U fokusu Opozicija protiv odlaganja sednice

Opozicija protiv odlaganja sednice

240
0
Skupština Republike Srbije - Srbija izbori 2016
Foto. happytv.rs

Predstavnici opozicionih DS-a, SDS-a, Nove stranke i Pokreta za preokret protestvovali su zbog odluke predsednice parlamenta Maje Gojković da se nova sednica parlamenta započne danas

Predstavnici opozicionih DS-a, SDS-a, Nove stranke i Pokreta za preokret protestvovali su zbog odluke predsednice parlamenta Maje Gojković da se nova sednica parlamenta započne danas, navodeći da je u pitanju opasan presedan, dok iz kabineta predsednice poručuju da će tada biti samo utvrđen dnevni red i da zato navodi opozicije ne odgovaraju istini.

Iako je Gojkovićeva na početku sednice poslanike obavestila da će nova sednica parlamenta umesto sutra biti započeta danas u 16 sati i da će samo biti utvrđen dnevni red, poslanici opozicije su iskazali nezadovoljstvo tom odlukom i na sednici i pred novinarima.

Kako je rečeno novinarima u Kabinetu Gojkovićeve, poslanici raspravu o zakonima koji su predviđeni sazivom započeti sutra, kako je to i bilo planirano.

Navodi pojedinih poslanika ne odgovaraju istini, rečeno je u kabinetu, gde tvrde da će svako ko bude prisustvovao sednici u 16 sati moći da se uveri u to.

Iz Kabineta najavljuju da će Skupština Srbije raditi danonoćno do kraja godine i da poslanici moraju biti spremni na vredan i posvećen rad u ovom mandatu.

Opozicija navodi da predsednik Skupštine Srbije može da odloži sednicu, ali su upitali kako može da se odloži nešto što još nije ni počelo.

Šefica poslanika DS Nataša Vučković rekla je novinarima da je u pitanju opasan presedan koji onemogućava poslanike da se na valjan način pripreme za novu sednicu, u okviru koje se konsultuju sa raznim stručnjacima.

Zoran Živković iz Nove stranke rekao je da su poslanici materijale za novu sednicu dobili u petak uveče, a da je na dnevnom redu mnogo važnih tema, pored ostalog i Predlog zakona o ozakonjenju objekata, koji treba da reši pitanje milion nelegalnih objekata u zemlji.

Janko Veselinović iz Pokreta za preokret kaže da je u pitanju diktatura, a upitao je šta bi bilo kada bi se u pravosuđu rokovi izvršenja primenjivali unazad.

Šef poslanika SDS Marko Đurišić rekao je da se odlukom o pomeranju nove sednice parlamenta obesmišljava rad najvišeg zakonodavnog tela.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here