Home Izbori 2014 Koalicija SPS-PUPS-JS očekuje 60 poslaničkih mesta

Koalicija SPS-PUPS-JS očekuje 60 poslaničkih mesta

229
0
srbijaizbori.com,Tanjug
Foto: Beta/Nenad Petrović

Koalicija SPS PUPS JS može na predstojećim parlamentarnim izborima da očekuje bolji rezultat.

Autor: Tanjug

Foto: Beta/Nenad Petrović

Koalicija SPS PUPS JS može na predstojećim parlamentarnim izborima da očekuje bolji rezultat.

Kako objašnjava predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ova koalicija je na svim vanrednim lokalnim izborima dobijala u nekim mestima i po dvostruko više glasova.

Na republičkim izborima pre smo imali 23 poslanika, 44 smo imali 2012, sada očekujemo da ćemo imati oko 60, rekao je Marković u Jutarnjem programu TV Pink.

Marković je naveo da je doveo pet stranih investitora i podsetio na njegovu izjavu, da bi Srbija, kada bi mogla da se kandiduje da bude domaćin olimpijade, Jagodina bila prvi grad koji ispunjava uslove.

Predsednik JS se založio i za zapošljavanje mladih ljudi i ocenio da „u Srbiji nema viška radnika nego loših menadžera i te menadžere moramo da menjamo“.

Marković smatra da je problem u Srbiji što su svi dobavljači i izvođači stranci, zbog čega propadaju domaće fabrike, pogotovu one koje su u restrukturiranju.

Predsednik JS je naveo da je bivši ministar privrede Saša Radulović bio stečajni upravnik u fabrikama i preduzećima i da je poverioce namirivao prodajom nekretnina tih preduzeća i fabrika.

Na pitanje o najavi saslušanja otpravnika poslova ambasade Srbije u Atini Branka Lazarevića, koji je u prethodnom mandatu bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko bosa Darka Šarića, Marković je odgovorio da pravosuđe, policija i Dačić pokazuju da nema zaštićenih.

Marković je dodao da se u izbornoj kampanji sprovodi istražni postupak i da će institucije pokazati da li je Lazarević u nešto umešan ili ne.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here