Home Kosovo Trajković: Srbe hapse zbog etničke pripadnosti

Trajković: Srbe hapse zbog etničke pripadnosti

126
0
srbijaizbori.com

Poslednjih dana kosovski Srbi hapšeni samo zbog njihove etničke pripadnosti,izjavila poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković.

Poslednjih dana kosovski Srbi hapšeni samo zbog njihove etničke pripadnosti,izjavila poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković.

Poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je danas da su poslednjih dana kosovski Srbi hapšeni samo zbog njihove etničke pripadnosti, dok politički analitičar Azem Vlasi ističe da kosovska policija ima pravo da privede ljude koji su falsifikovali nelegalne biračke spiskove ili glasačke listiće.

U izjavi za nemački državni radio „Dojče vele“, Trajkovićeva je rekla da smatra „da to vodi destabilizaciji i širenju nestabilnosti iz Makedonije i na jug centralne Srbije, a svakako i na Pomoravlje već odavno“.

Prema njenom mišljenju, najdirektnije to radi Tači, jer „hapšenje preko 20 Srba za nepunih mesec dana je zaista prevršilo svaku meru, gde najveći problem i najveća krivica suštinski leži u tome samo što je problematična naša etnička pripadnost“.

S druge strane, politički analitičar Azem Vlasi ističe da kosovska policija ima pravo da privede ljude koji su falsifikovali nelegalne biračke spiskove ili glasačke listiće.

– Država Srbija laže i obmanjuje gradjane srpske nacionalnosti sa Kosova da oni mogu glasati za neke svoje lokalne institucije. I šta se onda dogadja? Imamo lokalne institucije proizašle iz izbora na Kosovu, evo imamo u Gračanici, u Štrpcu, Klokotu… I onda još neke druge koje su srpske. Kome služi to dvovlašće lokalne vlasti na Kosovu? Nije to ni u interesu Srba – kazao je Vlasi.

On je dodao da ponašanje Srbije oko lokalnih izbora zapravo ima za cilj stvaranje tenzija i nepoštovanje do sada postignutih sporazuma u Briselu tokom tehničkog dijaloga Prištine i Beograda.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here