Home Lokalni izbori Ponavljanje i opštinskih izbora u Nišu

Ponavljanje i opštinskih izbora u Nišu

136
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

Pored gradskih u Nišu će na 6 biračkih mesta biti ponovljeni i izbori za skupštine opština Medijana i Palilula, dok se još čekaju podaci iz Crvenog Krsta.

Autor A. S. Izvor Južne vesti Niš

foto: Saša Čolić/Kamerades

Pored gradskih u Nišu će na 6 biračkih mesta biti ponovljeni i izbori za skupštine opština Medijana i Palilula, dok se još čekaju podaci iz Crvenog Krsta.

Zbog izbornih nepravilnosti stanovnici pojedinih delova opština Medijana i Palilula moraće ponovo na birališta.

Na Paliluli će građani ponovo glasati za opštinsku vlast na 5 biračkih mesta. Na biračkom mestu broj 4, u Osnovnoj školi “Bubanjski heroji”, broj 7 u OŠ “Kralj Petar I”, biračkom mestu broj 13 KUD “Mladost”, broj 37 u MK Čokot i broj 38 u MK Lalinac.

– Moram da naglasim da imamo prigovor Romske stranke “Jedinstvo” za biračka mesta 1, 2 i 22, ali to tek treba da razmatramo na komisiji – rekla je za Južne vesti, Nataša Pečić-Kostadinović, predsednik Izborne komisije GO Plailula.

U Medijana izbori za opštinsku vlast će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”.

Za sada nije poznato kada će izbori biti ponovljeni. Ipak, zakon o lokalnim izborima je ovde prilično jasan, „izbori se ponavljaju u roku od sedam dana od utvrđivanja nepravilnosti u izbornom postupku”.

Kako je Južnim vestima rečeno u Paliluli tačan datum održavanja ponovljenih izbora znaće se posle konsultacija izbornih komisija na svim nivoima.

Ponavljanje izbora i na nivou grada

Gradska izborna komisija poništila je glasanje na čak 17 biračkih mesta, jer je u glasačkim kutijama pronađen veći broj listića od broja ljudi koji su tu glasali.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here