Home Lokalni izbori „Nema reformi bez stabilne vlade“

„Nema reformi bez stabilne vlade“

208
0
rasim ljajich 6
Foto: Darko Ćirkov

Niš — Potpredsednik DS Dragan Šutanovac i predsednik SDPS Rasim Ljajić kažu da su ovi izbori važni za budućnost Srbije i da nema uspešnih reformi bez stabilne vlade.

Izvor: Tanjug

Niš — Potpredsednik DS Dragan Šutanovac i predsednik SDPS Rasim Ljajić kažu da su ovi izbori važni za budućnost Srbije i da nema uspešnih reformi bez stabilne vlade.
Šutanovac je, na tribini za mlade, rekao da se na narednim izborima brani evropski sistem vrednosti, kao i da postoje stranke koje neiskreno podržavaju evropski put Srbije i stranke koje su protiv ulaska Srbije u EU.
„Za one koji su protiv, govoriće se u budućnosti da nisu razumeli vreme u kome sada živimo“, naveo je Šutanovac i ocenio da se na narednim izborima brani evropski sistem vrednosti“.

On je ocenio da je Srbiji potreban optimizam i da veruje da će sve stranke posle izbora pokazati da žele bolji život u Srbiji. Šutanovac, koji je i ministar odbrane, rekao je da je u prethodne četiri godine, u sklopu profesionalizacije Vojske Srbije, primljeno 10.000 mladih vojnika koji u vojsku ne idu sa kalendarom u ruci, već za to primaju platu i obezbedjuju egzistenciju sebi i svojim porodicama.

Govoreći o potrebi mladih, koji zasnivaju porodicu, da sebi obezbede stan, Šutanovac je rekao da je kreditni rejting zemlje porastao i da uz državnu pomoć i povoljne stambene kredite treba stvoriti uslove kako bi se lakše došlo do krova nad glavom.

„Za nešto više od četiri godine u vojsci smo stambeno zbrinuli 5.000 porodica na različite načine, dodelom stanova ili stambenim kreditima“, kazao je Šutanovac i podsetio da 15 godina pre toga nije ništa uradjeno u toj oblasti. Ljajić je rekao da posle 6. maja postoje dve opcije: „Da stranke u koaliciji sa DS formiraju vladu ili da matematički niko ne uspe da obezbedi većinu i da se ide ponovo na glasanje što bi bila katastrofa“.

„Ako svi govore da DS ima veliku šansu da formira vladu, onda neka ta pobeda bude ubedljiva, da ne zavisimo od jednog ili dva poslanika i da možemo da formiramo stabilnu vladu“, kazao je Ljajić koji je i ministar rada i socijalne politike.

Prema njegovim rečima, potrebno je formirati stabilnu vladu, jaku, antikriznu i sa što manje stranaka. On je rekao da nije vreme za velika obećanja, mada iskustvo ranijih izbora pokazuje da su stranke koje su obećavale i lagale najbolje prolazile.

„Važan je razultat izbora, ali je važniji obraz“, rekao je Ljajić i dodao „da vredi rizikovati i reći gradjanima istinu“. On je rakao da listu za koju se zalaže predvodi Boris Tadić i da je ta politika donela rezultat, kao i da je status kandidata za EU verifikacija tog rezultata i dokaz da se Srbija menja na bolje.

Ljajić i Šutanovac su skrenuli pažnju mladima da dobro proanaliziraju sve liste i uporede ljude koji se na njima nalaze. Ljajić je poručio da lista „Izbor za bolji život – Boris Tadić“ ima viziju i realan plan za oporavak ekonomije, uredjenje države, borbu protiv korupcije i kriminala, za evropski put Srbije i plan pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here