Home Lokalni izbori Sedam opština – 63 liste

Sedam opština – 63 liste

210
0
otvaranje glasaccke kutije 1
Foto: Darko Ćirkov

Valjevo — U šest opština Kolubarskog okruga i susednom Lazarevcu za lokalne izbore 6. maja proglašene su 63 odborničke liste.

Izvor: Beta

Valjevo — U šest opština Kolubarskog okruga i susednom Lazarevcu za lokalne izbore 6. maja proglašene su 63 odborničke liste.
U Valjevu su potvrđene liste DS, Preokret LDP-SPO, URS, GG Pobeda dr Slobodana Gvozdenović, SNS-NS-PSS, Pokret za Valjevo dr Ilija Tripković, SPS-PUPS-JS-SDPS, Komunistička partija Josipa Joške Broza, DSS i SRS.
U Osečini su potvrđene liste URS, DS, SRS, LDP. SNS-NS-PŠ, DSS, SPS-PUPS-JS, SPO i GG Pokret radnika i seljaka. U Mionici su
potvrđene liste NS, DS, SRS, DSS, SNS, JS, SPS-PUPS-SDPS, kao i koalicija LDP-SPO.

U Ljigu su potvrđene liste URS, JS, DS, SNS, SRS, SPS-PUPS-SDPS, GG Dveri, LDP-SPO i DSS. U Lajkovcu su potvrđene liste DS, DSS, SRS, NS, SNS, URS i SPS-PUPS-JS.

U Ubu su potvrđene liste DS, JS, URS, LDP-SPO, SNS-NS-PŠ, DSS, SPS-PUPS-SDPS, GG Bogata Srbija, Zeleni Srbije – Pokret za Ub i SRS.

U beogradskoj opštini Lazarevac, liste su predali SRS, DSS, DS, URS, GG Klub ljubitelja Lazarevca, Koalicija SNS-PŠ-Pokret
socijalista-Ekološki pokret Lazarevca-PUPS, SPS-JS, Koalicija Preokret LDP-SPO, GG Lazarevac – naša kuća i Pokret radnika i
seljaka – Socijaldemokratski savez.

U Valjevu, Ubu i Lazarevcu bilo je potrebno skupiti po 30 potpisa za svakog odborničkog kandidata – u Valjevu za 51, u Ubu za 40, u Lazarevcu za 61, dok je u ostalim opštinama trebalo ukupno po 200 potpisa punoletnih građana pošto u njima živi manje od 20.000 stanovnika.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here