Home Lokalni izbori Mileta Ilića nema na listi SPS

Mileta Ilića nema na listi SPS

148
0
srbijaizbori.com, Izvor Južne vesti | Niš

Lider niških Socijalista jedini je član Predsedništva te partije čijeg imena nema na listi od 250 kandidata za narodne poslanike.

Autor B.G. Izvor Južne vesti |

Mile Ilić, arhivska fotografija

Lider niških Socijalista jedini je član Predsedništva te partije čijeg imena nema na listi od 250 kandidata za narodne poslanike.

Ime Mileta Ilića prvi put je izostavljeno sa spiska posle punih 10 godina. On ipak tvrdi da nije reč o unutarstranačkom sukobu, već o njegovoj ličnoj odluci.

– Deset godina sam bio poslanik i više ne mogu. Moja je odluka da više ne budem deo parlamenta. Sada sam nosilac liste za grad Niš – izjavio je Ilić za Blic.

Ilić, koji je poslanik u aktuelnom sazivu Skupštine i aktuelni predsednik Skupštine grada Niša, u državni parlament ušao je već na prvim višestranačkim izborima. Potom je biran i za saveznog poslanika u Veću građana Skupštine Savezne Republike Jugoslavije u dva mandata.

U Skupštini Srbije bio je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost, a u obe Skupštine je bio član Ustavne komisije, Zakonodavnog i Odbora za pravosuđe i upravu.

Na listi koalicije okupljene oko SPS iz Niša je najbolje pozicionirana mlada Ivana Dinić (27), kojoj je zahvaljujući 15. mestu ulazak u Skupštinu gotovo zagarantovan.

Funkcioner PUPS i aktuelni gradski Većnik, penzionisani vojni oficir Milorad Stošić (58) je na 34. mestu.

Predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu Slavoljub Vlajković je 47. a odmah iza njega je i dr Zoran Radovanović, zamenik direktora Kliničkog centra Niš.

SPS je sa svojim koalicionim partnerima, Jedinstvenom Srbijom, PUPS i Pokretom Snaga Srbije na poslednjim parlamentarnim izborima 2008. godine osvojio 15. mandata.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here