Home Lokalni izbori Leskovac: više od 30 kandidata za poslanike

Leskovac: više od 30 kandidata za poslanike

135
0
srbijaizbori.com, Izvor Južne vesti

Sa područja šest opština Jablaničkog okruga predloženo je više od trideset kandidata za poslanike u Skupštini Srbije, ali će malo ko sesti u poslaničke klupe.

Autor Danilo Kocić Izvor Južne vesti |

Sa područja šest opština Jablaničkog okruga predloženo je više od trideset kandidata za poslanike u Skupštini Srbije, ali će malo ko sesti u poslaničke klupe.

Prema dosadašnjim listama koje je usvojila Republička izborna komisija, DS iz Jablaničkog okruga ima pet, SRS i URS po šest, Preokret dva, Pokreni Srbiju Tomislava Nikolića 4, DSS šest i SPS osam kandidata.

Među prvih deset kandidata sa juga Srbije, iz Leskovca, samo je genetičar dr Miodrag Stojković, koji je peti na listi DS-a.

Ostali kandidati su znatno slabije plasirani, a neki su na samom kraju poslaničkih listi imaju samo „teorijske šanse“ da budu poslanici.

Na listama su uglavnom predsednici stranaka ili uticajni lokalni političari Živojin Stanković, dr Slavoljub Mitov, dr Mića Stanković, Tomislav Ljubenović, Lidija Dimitrijević, Snežana Sojanović-Plavšić, Slaviša Žlatanović, dr Goran Cvetanović, Aleksandar Pejčić, Živojin Stefanović i Živan Šušulić.

Po političkom stažu, apsolutni rekorder je Živojin Stefanović, aktuelni predsednik GO SPS, predsednik Gradske skupštine, nekadašnji načelnik Jablaničkog okruga i narodni poslanik, koji je na pragu osme decenije, ali su ga socijalisti predložili za poslanika.

Iako su gotovo svi poslanički kandidati završili fakultet, u brojnim nastupima pokazali su skromno poznavanje maternjeg, srpskog jezika, ali to, izgleda, nije nimalo čudno, jer decenijama u političkom životu Jablaničkog okruga, odnosno leskovačkog kraja, glavnu reč imaju „profesionalni partijski kadrovi“, kojima je poznavanje padeža – totalna enigma!

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here