Home Izbori 2014 Dinkić: Očekujem Vučićev poziv u Vladu!

Dinkić: Očekujem Vučićev poziv u Vladu!

192
0
akzsss-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Iako istraživanja pokazuju drugačije, lider URS-a čvrsto veruje da će njegova stranka preći cenzus i očekuje da ga, nakon izbora 16. marta, lider naprednjaka pozove u vladu

06/03/2014

Iako istraživanja pokazuju drugačije, lider URS-a čvrsto veruje da će njegova stranka preći cenzus i očekuje da ga, nakon izbora 16. marta, lider naprednjaka pozove u vladu

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, uveren je da će njegova stranka ponovo ući u parlament i očekuje da ga posle izbora 16. marta lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozove u vladu.

– Veliki sam optimista u vezi s ishodom ovih izbora. URS će biti u parlamentu, a naša ideja da treba napustiti politiku stezanja kaiša biće pobednička – rekao je Dinkić za “Kurir”.

Dinkić je, takođe, poručio svojim političkim suparnicima da je neuništiv, iako, kako kaže, oni čine sve da mu spuste rejting.

Lider URS-a smatra i da je realno da SNS ima premijera, jer, kako ocenjuje, ni njegova, a ni druge stranke neće biti u situaciji da nekog pozivaju u vladu, već će sami biti pozivani ili ne.

– Ako nas budu zvali, za nas će najvažnije biti da nova vlada odustane od politike stezanja kaiša. Ako se nastavi sa solidarnim porezom, štednji na podsticajima, ne bismo učestvovali u vladi – rekao je Dinkić.

Dinkić ne veruje u rezultate istraživanja koji pokazuju da URS neće preći cenzus, i uveren je da će, bez obzira na rezultat koji osvoji, sve stranke koje dobiju većinu u parlamentu prihvatiti da se odustane od politike stezanja kaiša i da se još jače podstaknu investicije i zapošljavanje.

– U suprotnom, ti glasovi neće ništa vredeti, jer narodu neće biti bolje. Za mene je zato najvažnije da ta ideja pobedi – istakao je Dinkić.

Dinkić smatra i da lider SPS-a Ivica Dačić više neće voditi nijednu vladu, kao i da je Aleksandar Vučić odličan političar, ali da o ekonomiji zna mnogo manje od njega.

– Vučić je pravnik, njegovo mišljenje o ekonomiji zavisi od onoga ko ga savetuje. Dok je Saša Raudlović bio ministar privrede, verovao je da može nešto da uradi. Odmah sam mu rekao da je on čist promašaj. Kasnije ga se SNS odrekao preko noći, ali im je za to trebalo šest meseci. Vučić je odličan političar, mnogo bolji od mene, ali verujte, o ekonomiji mnogo manje zna. Prirodno, nije mu to struka – rekao je Dinkić.

– Dačić više nikada neće voditi nijednu vladu, zato što nije bitan. Bitniji su oni koji će voditi Srbiju. Ulazak u vladu nije odlazak na venčanje, pa da razmišljam ko mi se sviđa, a ko ne. Ako politika buduće vlade bude nastavak politike stezanja kaiša, mi u toj vladi sigurno nećemo biti. U suprotnom, daćemo sve od sebe da pomognemo – zaključio je Dinkić.

Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

Foto: Telegraf/Marko Todorović

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here