Home Izbori 2014 Vukomanović: Slučaj „Lazarević“ SPS-u ne oduzima glasove

Vukomanović: Slučaj „Lazarević“ SPS-u ne oduzima glasove

181
0
srbijaizbori.com,Telegraf
Foto:Tanjug/Danilo Peternek; Dragan Stanković

Funkcionerka SPS-a je prilikom gostovanja u emisiji „Kažiprst“ izjavila za TV B92 da ne veruju da je „slučaj Lazarević“ namerno otvoren u kampanji


Funkcionerka SPS-a je prilikom gostovanja u emisiji „Kažiprst“ izjavila za TV B92 da ne veruju da je „slučaj Lazarević“ namerno otvoren u kampanji

Funkcionerka SPS-a, Dijana Vukomanović je prilikom gostovanja u emisiji “Kažiprst” izjavila za TV B92 da SPS ne veruje da je “slučaj Lazarević” namerno otvoren u kampanji.

Ona je u “Kažiprstu” navela da je to mučna tema, koja visi u vazduhu već četiri godine i da je dobro da se konačno završi. Vukomanovićka je, takođe, govoreći o predizbornoj kampanji i napadima na SPS, rekla da su uglavnom u pitanju bivše članice DOS-a, kao i da premijera Ivicu Dačića ne treba upoređivati sa bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

– Iz naših redova se niko nije žalio na otvaranje tog slučaja o kome se godinama piše, i to ne samo u tabloidima. Mislimo da slučaj nije instrumentalizovan, kao ni da će nama odneti glasove, niti da će doneti glasove nekom drugom – kaže Vukomanovićeva.

Funkcionerka SPS-a smatra da je za ceo slučaj ključna rečenica premijera i lidera SPS-a Ivice Dačića, koji je rekao da bi, kada se priča završi i kada budu uhapšeni Šarić i njegovi saradnici, drugi trebalo da se zabrinu.

srbijaizbori.com,Telegraf.rs

Na pitanje zašto ranije nije završena ta priča, Vukomanovićeva navodi da je u pitanju internacionalni poduhvat i da to nije nešto što je započeto, niti će biti završeno u ovoj izbornoj kampanji.

– Za nas je važno to što institucije reaguju, počela su saslušanja. Što se nas tiče, ne možemo da nagađamo šta će se otkriti, ne možemo da garantujemo ni za koga, svako snosi odgovornost za svoji javni rad – rekla je ona dodajući da SPS u kampanji pre svega priča o socijalnim temama.

Vukomanovićeva nije želela da komentarište to što je inspektorBogdan Pušić javno rekao da je bivši šef Dačićevog kabineta Branko Lazarević u policiji rekao da ga je lider SPS-a upoznao sa Mišom Bananom.

– Nemam informacije o tim svedočenjima, niti od Dačića, niti od nekog iz partije, niti iz MUP-a. Postoje pravila službe, ne bih ulazila u to da li inspektor koji je u tom slučaju treba da izlazi u javnost sa informacijama ili poluinformacijama. Sigurno i inspektori imaju neki kodeks. Dačić je zamolio da ne komentarišemo slučaj, da pustimo nadležne organe da rade svoj posao. Mislimo da je to i najveći doprinos. Nema nikakve opstrukcije, niti je iko tražio neko pomeranje, niti se iko žalio – rekla je ona.

srbijaizbori.com,Telegraf.rs

Ona je odbacila i poređenja Dačića sa bivšim hrvatskim premijeromIvom Sanaderom, koje su pojedinci iznosili u javnosti i rekla da premijer Srbije ne daje povoda za takva tumačenja, da on nije bogat čovek, a “ svi koji su u one 24 sporne privatizacije su mnogo veći kandidati za takva poređenja”.

Govoreći o izbornoj kampanji i napadima na SPS, Vukomanovićeva je rekla da su u pitanju najčešće bivše članice DOS-a, koje su ostale bez konkretne politike i rezultata, nakon što su deceniju na vlasti potrošile bez spektakularnih rezultata.

Ona ističe da je radnička klasa razbijena, da nije jasna uloga sindikata i da će se koalicija oko SPS-a i dalje zalagati da sačuva svako radno mesto.

Ističući da je SPS svoju cenu platio i da je posle podrške od sedam odsto sa kojom je ušla u vlast sa Tadićem, više nego udvostručila rezultat.

-Naravno, uvek ima propusta – priznala je ona i navela da SPS nije zadovoljan urađenim u zdravstvu.

Izvor: (Telegraf.rs)

Foto: Facebook/SPS 0o Rakovica; Tanjug/Danilo Peternek; Dragan Stankovićsrbijaizbori.com,Telegraf.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here