Home Kragujevac Тадић: Преузимамо ризик и одговорност

Тадић: Преузимамо ризик и одговорност

166
0
srbijaizbori.com,Dnevnik

Коалиција „Избор за бољи живот” победиће на изборима 6. маја јер је њен избор модерна, европска и снажна Србија, која брине о својим људима, поручио је јуче лидер ДС-а Борис Тадић из Крагујевца, где је та странка започела предизборну кампању под слоганом „Посао. Инвестиције. Сигурност”.

Izvor : Dnevnik

Коалиција „Избор за бољи живот” победиће на изборима 6. маја јер је њен избор модерна, европска и снажна Србија, која брине о својим људима, поручио је јуче лидер ДС-а Борис Тадић из Крагујевца, где је та странка започела предизборну кампању под слоганом „Посао. Инвестиције. Сигурност”.

– И данас је пред нама избор да ли идемо према ЕУ због бољег живота, да ли се боримо за бољу будућност за нашу децу. То је наш избор, био је и биће – поручио је Тадић, наглашавајући да је коалиција коју предводи спремна да преузме одговорност. – Наш пут је пут ка ЕУ, пут за бољи живот, пут који не скреће кад год се неком учини да је то корисно.

Лидер ДС-а је грађане упитао да ли сматрају да ли такав избор нуде људи који су мишљења и идеологије мењали „како ветар дува”.

– Говорили су да треба побити стотине муслимана, да ће Европа у Србији имати црну рупу на свиленом тепиху, позивали су на убиства и злочине и претили Зорану (Ђинђићу) на онај кобни дан – рекао је Тадић. – Да ли су то људи који имају карактер да издрже сваки удар ветра и обезбеде сигурност сваком детету? Да ли би грађани Србије дали тим људима судбину у своје руке? Ја сам убеђен да не јер грађани желе сигурност и стабилност.

Он је рекао да су припадници Демократске странке спремни да преузму и највећи ризик и највећу одговорност, и подсетио на то да нису мењали мишљење пуне 22 године јер је то био њихов избор, као што ће грађани ових дана имати избор да бирају модерну и европску Србију, како је демократе виде.

– Ја стојим пред вама, својим понашањем, својом речју и имовином. Стојим свим што сам чинио претходних година, са спремношћу да преузмем ризике. Стојим пред вама као човек чија је политика доведена у питање децембра прошле године када је одлука о статусу кандидата била одложена – рекао је Тадић. – Поштовани грађани, ја вам обећавам да ми никада нећемо одустати. Све и кад бих хтео, не бих смео због тога што знам да нас Зоран посматра. Не бих смео јер очи сваког детета у Србији гледају у то хоће ли имати боље шансе него наше генерације, да ли ћемо имати мир и стабилност.

Лидер ДС-а је нагласио да демократе држе обећања, и подсетио на то да су прошли пут обећали да ће довести „Фијат„ у Крагујевац и то су и урадили.

Коалициони партнер ДС-а, лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић поручио је да ће та коалиција победити на изборима, али да та победа мора бити велика и убедљива. Он је рекао да је таква победа потребна да се формирање владе не би претворило у „шпанску серију и губљење времена” и да би они који су 2008. започели реформе сада могли да их спроведу до краја.

Заменик председседника ДС-а Драган Ђилас затражио је од грађана поверење и глас да би била формирана влада која ће обезбедити да се „снови остваре”. Ђилас је позвао грађане да не гласају само за листе, странке и пароле већ да гласају за људе, и нагласио да је први на листи ДС-а Борис Тадић, а на листи СНС-а Томислав Николић, док је на броју три код СНС-а Јоргованка Табаковић, а код ДС-а на истом броју – Ружица Ђинђић. На броју четири код напредњака је Велимир Илић, а код листе ДС-а Расим Љајић, док је на броју пет код напредњака Александар Вулин, а код ДС-а Миодраг Стојковић.

Скуп је почео извођењем химне Србије, а завршен химном ЕУ „Ода радости„ и народним колом у извођењу трубачког оркестра.

Листа кандидата

Први на изборној листи ДС-а „Избор за бољи живот – Борис Тадић” је заменик председника ДС-а и градоначелник Београда Драган Ђилас. На другом месту листе кандидата за посланике у будућем сазиву налази је председница Фонда „Др Зоран Ђинђић” Ружица Павловић-Ђинђић, на трећем председник Политичког савета ДС-а Драгољуб Мићуновић, а на четвртом лидер коалиционе Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић. На петом месту је генетичар Миодраг Стојковић, после кога следе потпредседници ДС-а Јелена Триван и Душан Петровић, као и председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак. На деветом месту кандидата за посланике је Милица Делевић, а на десетом и једанаестом високи функционери ДС-а Бојан Пајтић, Драган Шутановац. Међу кандидатима који следе су и Нада Колунџија, као и председник Владе Србије Мирко Цветковић, Гордана Чомић, Вук Јеремић, Снежана Маловић, Бојан Костреш, Божидар Ђелић, Милан Марковић, Оливер Дулић, Горан Богдановић, Борислав Стефановић, Александра Јерков и Бошко Ристић.

Николић: Неозбиљне председникове изјаве

Лидер Српске напредне странке Томислав Николић реаговао је јуче на залагање председника Србије Бориса Тадића за снажнију подршку приватном бизнису оценом да су такве изјаве неозбиљне и увредљиве по грађане Србије.

Николић је у писаној изјави достављеној медијима поновио оцену СНС-а да је резултат рада Владе Србије, предвођене Демократском странком, катастрофалан по Србију и њене грађане. „Захваљујући ДС-у, Србија је прва у региону по стопи незапослености, прва по расту инфлације, по најнижим платама и пензијама, а на другом месту у свету по броју одлазака младих из земље”, навео је председник СНС-а. Он је додао да је за претходне четири године посао изгубило 264.493 радника, затворено 130.000 малих и средњих предузећа, док су по степену корупције на Балкану од Србије горе само Албанија и Босна и Херцеговина. „Индустрија нам је уништена, а инвеститори отерани прегломазном бирократијом”, каже Николић.

Он је поновио да ће СНС, ако победи на изборима, радити на обезбеђивању нових инвестиција, отварању нових радних места и искорењивању системске корупције.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here