Home Izbori 2014 Tadić: Nećemo u vladu s SPS-om!

Tadić: Nećemo u vladu s SPS-om!

241
0
tadich 1
Foto: Darko Ćirkov

Lider NDS-a je izjavio da koalicija okupljena oko njegove partije ne može u vladu sa SPS-om, ali da će svakako dobiti više glasova od DS-a

05/03/2014

Lider NDS-a je izjavio da koalicija okupljena oko njegove partije ne može u vladu sa SPS-om, ali da će svakako dobiti više glasova od DS-a

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da veruje da će koalicija okupljena oko njegove partije osvojiti više glasova od DS, ističući da NDS ne može da učestvuje u vladi sa SPS-om.

Tadić je rekao da je ulazak u vladu sa SPS-om ranije bio neophodan zbog“postizanja nacionalnog konsenzusa i transformisanja jedne nacionalističke stranke u onu čiji lider danas potpisuje Briselski sporazum i maše ključem za Evropu“.

Za današnje “Večernje novosti”, Tadić je kazao da od SPS-a “danas nema više nikakve koristi, a šteta od njih je očigledna u svakoj društvenoj sferi za koju su nadležna njihova ministarstva”.

Tadić je odbacio kao besmislene teze da je marioneta lidera SNS-a Aleksandra Vučića, navodeći da je “potrebno biti jako politički glup da bi mi se pripisala marionetska uloga”.

– Suprotstavljao sam se neuporedivo moćnijim šefovima velikih političkih sila nego što je trenutno najuticajniji političar u Srbiji. Tu tezu plasiraju stranke koje nemaju drugu politiku, do one koja je isključivo usmerena na odnos prema Vučiću, ne razumejući da time slabe sebe, a jačaju njega – istakao je Tadić.

Tadić je rekao da je projekat “Beograd na vodi” kao zamisao dobar, ali da je kao “nerealno obećanje više primer medijske manipulacije, nego plana za skoriju budućnost”.

– Podržavam sve dobre ideje, ali smo trenutno u situaciji kada su nam potrebne realne ideje – naveo je on.

Tadić je kazao da je uveren da će koalicija okupljena oko NDS-a na izborima premašiti broj glasova DS-a.

– Ukoliko ne bi bilo tako, to bi značilo da nismo dovoljno sazreli kao društvo da bismo prepoznali istinsku demokratiju za razliku od deklarativne koja je zapravo tabloidna i makijavelistička organizacija bazirana na menadžersko-poslovnoj, a ne na političkoj i ideološkoj osnovi – rekao je Tadić.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here