Home Kosovo Ristić: Izbori ne bi trebalo da ugroze bezbednost na Kosovu

Ristić: Izbori ne bi trebalo da ugroze bezbednost na Kosovu

129
0
srbijaizbori.com, Srna
Foto: Beta

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da veruje da će se lokalni izbori na Kosovu održati i da neće proizvesti opasnost po bezbednost Srba.

Srna | Foto: Beta |

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da veruje da će se lokalni izbori na Kosovu održati i da neće proizvesti opasnost po bezbednost Srba.

Slaviša Ristić

„Nadamo se da će se organizovati izbori na svim nivoima, iako je sama najava njihovog održavanja naišla na otpor kod zvanične Prištine i onog dela međunarodne zajednice koji je priznao nezavisnost Kosova“, rekao je Ristić sinoć u Banjaluci.

Govoreći o ocenama u beogradskoj štampi da lokalni izbori ipak neće biti održani, Ristić je rekao da to doživljava samo kao stav pojedinaca ili pojedinih političkih partija.

„Ustav Srbije je potpuno jasan – izbori su raspisani na svim nivoima, a lokalne je u skladu sa Ustavom raspisala predsednica Skupštine u svim opštinama na teritoriji Srbije gde su istekli mandati, što je slučaj i u Zubinom Potoku“, naveo je Ristić.

On je dodao da je srpska zajednica u potpunosti svesna pritiska dela međunarodne zajednice na zvanični Beograd da na Kosovu ne treba održati lokalne izbore, ali da bi se neizlaskom na te izbore Srbi odrekli državljanstva Srbije i priznali državljanstvo Kosova.

„Mislim da nema nijednog pravnog osnova da lokalni izbori održani na Kosovu ne budu priznati od zvaničnog Beograda“, istakao je Ristić.

On je rekao da je komanda KFOR-a najavila dolazak novih 700 vojnika sa zvaničnom informacijom da osiguraju situaciju povodom izbora na Kosovu i izrazio očekivanje da će u tom duhu i delovati, iako postoji bojazan da ovi vojnici dolaze kako bi zatvorili alternativne puteve, jer Srbi ne koriste zvanične prelaze zbog prisustva albanskih službenika.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here