Home Izbori 2014 „LAKA META“: U predizbornoj tuči svi „udaraju“ po Dačiću

„LAKA META“: U predizbornoj tuči svi „udaraju“ po Dačiću

204
0
dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

– Većina opozicionih lidera izabrala je Dačića kao „metu“, da ne bi ugrozila eventualnu buduću saradnju sa Vučićem – ocenjuje analitičar Dejan Vuk Stanković

– Većina opozicionih lidera izabrala je Dačića kao „metu“, da ne bi ugrozila eventualnu buduću saradnju sa Vučićem – ocenjuje analitičar Dejan Vuk Stanković

Kako kampanja odmiče, sukobi između političkih lidera postaju sve oštriji, aopozicija uglavnom udara SPS kako ne bi ugrozila mogući savez saSNS.

U opštoj političkoj tuči, koja se sve više zahuktava kako odmiče kampanja, većina opozicionih lidera izbegava “klinč” sa Aleksandrom Vučićem, a sve agresivnije napadaju Ivicu Dačića.

Praktično, naprednjaci su u otvorenom ratu samo sa demokratama Dragana Đilasa, dok socijalisti moraju svakodnevno da se rvu i sa Borisom Tadićem, Čedomirom Jovanovićem, Mlađanom Dinkićem…

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

U bici za bošnjačke birače “u ring” su ušli Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, a nastavljen je i višemesečni dvoboj lidera URS i bivšeg ministra privrede Saše Radulovića.

Na desnoj strani političkog spektra, oseća se pritajeno rivalstvo između DSS, Dveri i radikala, ali ono nije preraslo u sukob na otvorenoj sceni.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da sukobi koji su začeti nisu koncepcijske, već uglavnom lične prirode. On očekuje da se oni, u poslednje dve nedelje kampanje, rasplamsaju i kulminiraju pred samo glasanje.

– Većina opozicionih lidera izabrala je Dačića kao “metu”, da ne bi ugrozila eventualnu buduću saradnju sa Vučićem, a da bi privukla onaj deo biračkog tela koji je nezadovoljan stanjem u zemlji. To je slučaj sa Tadićem, Jovanovićem… Sukob Dinkića i Radulovića otvorio se još mnogo pre početka kampanje – kaže on.

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

Marko Blagojević, programski direktor CeSID objašnjava za “Novosti” daopozicione stranke mnogo više napadaju Dačića jer u njemu vide “laku metu”.

– Postoje stranke koje sebe vide kao buduće koalicione partnere SNS i one njih ne udaraju svom snagom. Odlazeću vladu kritikuju kroz premijera Dačića, koji je lider manje stranke u vladajućoj koaliciji. U suštini, sve se svodi na personalne ratove jer dubokih političkih i ideoloških podela skoro da više i nema – ističe Blagojević.

Blagojević smatra da će personalne političke bitke prestati tek kad se u Srbiji stvori jasna ideološka podela na socijaldemokratske i konzervativne stranke.

Izvor: (Telegraf.rs / Tanjug)

Foto: Tanjug/ Rade Prelić; Jaroslav Pap; Tanja Vlić;

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here