Home Lokalni izbori URS održao konvenciju u Pančevu

URS održao konvenciju u Pančevu

169
0
srbijaizbori.com, Izvor: Šumadijapress

Na konvenciji URS-a u Pančevu, pred više od dve hiljade pristalica, Dinkić je naglasio da je program „Ujedinjeni za poljoprivredu“ veoma važna okosnica delovanja Ujedinjenih regiona Srbije

Izvor: Šumadijapress

Na konvenciji URS-a u Pančevu, pred više od dve hiljade pristalica, Dinkić je naglasio da je program „Ujedinjeni za poljoprivredu“ veoma važna okosnica delovanja Ujedinjenih regiona Srbije.

Dinkić je ponovio da država mora da udvostruči budžet za poljoprivredu kako bi poljoprivrednici postali konkurentni u odnosu na druge u Evropi.

„Vojvodinu već decenijama zovu žitnicom Srbije, neki kažu i da je Vojvodina žitnica Evrope. Ali, kakva je to žitnica kada Srbija danas uvozi gotovo sve ključne proizvode?“, upitao je Dinkić i dodao da će Ujedinjeni regioni Srbije insistirati da poljoprivreda bude jedna od ključnih tačaka nove vlade.

Govoreći o programu „Ujedinjeni za poljoprivredu“, Dinkić je ponovio da našem agraru treba ujednačena agrarna politika, a ne da se agrarna politika menja sa promenama ministara.

„Politika subvencija mora da bude predvidiva. Pored dvostruko većeg budžeta, zalagaćemo se da se planiranje vrši na petogodišnjem nivou. Poljoprivrednici moraju tačno da znaju kada dobijaju podršku države i kolika je ona, a ne da žive i rade u neizvesnosti“, rekao je Dinkić.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here