Home Izbori 2014 Tadićeva koalicija predala listu za izbore

Tadićeva koalicija predala listu za izbore

185
0
bgdn-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predstavnici koalicije oko Nove demokratske stranke (NDS) Borisa Tadića predali su večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na parlamentarnim izborima 16. marta.

Predstavnici koalicije oko Nove demokratske stranke (NDS) Borisa Tadića predali su večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na parlamentarnim izborima 16. marta.

Lider NDS Boris Tadić kazao je novinarima posle predaje izborne liste NDS, Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i drugih koalicionih partnera da je uveren da će ta lista na izborima ostvariti pobednički rezultat.

„Ponovo ćemo preuzeti odgovornost za razvoj Srbije kao što smo to
radili u prošlosti“, rekao je Tadić.

On je izrazio uverenje da će poverenje gradjana koje su predstavnici izborne liste koju predvodi godinama u prošlosti sticali biti iskazano i na izborima 16. marta.

„O tome da li će ova koalicija biti deo vlade ili će biti opozicija odlučiće građani svojim glasanjem“, kazao je Tadić i dodao da se vratio u dnevnu politiku u Srbiji da bi pomogao u rešavanju konkretnih problema ljudi, a ne zbog borbe za puke funkcije.

„To ćemo dokazati u vremenu ispred nas i vrlo sam zadovoljan što sam zajedno u ovom poslu sa mojim dugogodišnjim saborcima Nenadom Čankom i Dušanom Petrovićem i svim ostalim koji nastupaju na listi“, kazao je Tadić.

On je naveo da su na listi i njegov dugogodišnji saradnik Miodrag Rakić i akademik Ninoslav Stojadinović.

„Naša kampanja će pre svega biti fokusirana na probleme sa kojima se
suočavaju gradajani i zemlja, na rešavanje ekonomskih problema“, rekao je Tadić.

On je rekao da je vlada Mirka Cvetkovića do 2012. za četiri godine mandata dovela više od dve milijarde evra investicija i otvorila nova radna mesta, a da je sadašnja vlast otvorila perspektivu na osnovu 600 miliona evra stranih investicija što je, naveo je, kudikamo lošiji rezultat.

„Poslednju godine mandata one kritikovane vlade u kojoj smo bili zadužili smo Srbiju u roku od četiri godine za 6,8 milijardi evra. Ova vlada je zadužila Srbiju za više od pet milijardi evra na godišnjem planu i da je ostala do kraja mandata u punom sastavu zadužila bi Srbiju za više od 23 milijarde evra“, rekao je Tadić.

On je dodao da lista koju predvodi želi da motiviše građane da na izbore izađu jer su problemi sa kojima se suočavaju veoma veliki, a kao najveći naveo je nedostatak radnih mesta i siromaštvo.

Predsednik LSV Nenad Čanak kazao je da ta stranka sa Tadićem sarađuje dugo godina.

„Vrlo sam ponosan što mogu da kažem da je ovo jedan tip objedinjavanja koji je aposlutno principijelan što je u današnjoj Srbiji veoma retko. Mislim da će birači prepoznati tu principijelnost i dati nam poverenje“, rekao je Čanak.

Lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović kazao je da je napravljena jedna prirodna koalicija jer sve njene članice dele iste vrednosti što su pokazale u proteklih 25 godina.

„Siguran sam da ćemo u ovim mesec dana izaći sa vrlo jasnim planom za razvoj Srbije i očekujem da građani daju podršku, da probudimo novu energiju i da sa tom energijom i podrškom uđemo u parlament.“, kazao je Petrović.

Izvor: Blic

Foto: Ognjen Radošević

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here