Home Lokalni izbori Smederevo: Ponovljeno glasanje ne menja rezultate

Smederevo: Ponovljeno glasanje ne menja rezultate

231
0

Gradska izborna komisija proglasila je preliminarne rezultate lokalnih izbora, posle ponovljenog glasanja na 11, od ukupno 78 biračkih mesta u Smederevu.

Fonet |

Gradska izborna komisija proglasila je preliminarne rezultate lokalnih izbora, posle ponovljenog glasanja na 11, od ukupno 78 biračkih mesta u Smederevu.

Grupa građana Pokret za Smederevo osvojila je 20 mandata, Demokratska stranka 12, Socijalistička partija Srbije 10 i to su politički subjekti koji će sa 42 odbornika, od ukupno 70, imati većinu u novom lokalnom parlamentu.

Srpskoj naprednoj stranci pripašće devet mandata, Koaliciji za bolje Smederevo šest, Ujedinjenim regionima Srbije pet i po četiri Preokretu i Demokratskoj stranci Srbije.

U Smederevu je već dogovorena postizborna koalicija, kao i da rezultati ponovljenog glasanja na 11 biračkih mesta neće bitno uticati na ovakvu odluku.

To je u izjavi za FoNet potvrdila lider grupe građana Pokret za Smederevo, koja je osvojila najviše glasova na lokalnim izborima i buduća gradonačelnica u ovom gradu dr Jasna Avramović.

„Pokret za Smederevo (PZS) dobio je 11.000 glasova i 20 mandata i neće izgubiti prvu poziciju, bez obzira što su na 11 mesta ponovljeni izbori. Ono što je sasvim logično, građani su svoj glas dali koaliciji koja je i prethodne četiri godine bila na vlasti – DS, PZS i SPS“, rekla je Avramović.

„S obzirom da je za formiranje skupštinske većine dovoljno 36 odbornika, sasvim je logično da se ispoštuje volja naroda i ista koalicija nastavi da završava započete projekte i poslove“, rekla je dosadašnja zamenica gradonačelnika i potvrdila da su obavljeni razgovori sa Demokratskom strankom.

„Dogovorili smo se o daljoj strateškoj saradnji, tako da će PZS, DS i SPS u narednom mandatu, činiti skupštinsku većinu“, rekla je Avramović.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here