Home Lokalni izbori Omerović: Zukorlićev poziv neće imati odjeka

Omerović: Zukorlićev poziv neće imati odjeka

117
srbijaizbori.com,beta

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović izjavio je danas da će se poziv muftije Muamera Zukorlića na građansku neposlušnost završiti kao i poziv na bojkot popisa, odnosno da ga Bošnjaci neće poslušati

Izvor: Beta

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović izjavio je danas da će se poziv muftije Muamera Zukorlića na građansku neposlušnost završiti kao i poziv na bojkot popisa, odnosno da ga Bošnjaci neće poslušati.

Meho Omerović

„Ovaj poziv na bojkot završiće se kao i onaj za popis stanovništva – neće ga poslušati i muftija će opet ispasti smešan. Ovaj poziv na bojkot institucija je potvrda da je Zukorlić ušao u politiku, a Bošnjaci ne veruju muftiji koji je preko noći postao političar“, navodi se u izjavi Omerovića dostavljenoj agenciji Beta.

On je naveo da muftiju slušaju vernici u džamiji, ali da je politika „drugi teren, gde se rešavaju problemi građana na kom se on ne snalazi, niti ga narod želi u toj ulozi“.

„Nisu Bošnjaci nesposobni i bez očiju, pa da im je potreban neko ko će da ih vodi i da svojim nemogućim idejama na njima eksperimentiše. Znaju da misle svojom glavom i znaju da odvoje veru od politike. Znaju da ovo nisu izbori za reisa Islamske zajednice“, rekao je Omerović.

Zukorlić je na tribini u Novom Pazaru pozvao svoje sledbenike na neposlušnost i savetovao da ne prime nijednog državnog službenika na vrata.

„Nemoj da sam video policajca, sudiju, tužioca da se primakne jednom aktivisti Islamske zajednice u Srbiji, Bošnjačke demokratske zajednice, Bošnjačke kulturne zajednice, Univerzitetu, sponzoru, bilo kojoj firmi. Neka skupe sve te svoje prijave, pa posle izbora“, rekao je Zukorlić.