Home Lokalni izbori Omerović: Zukorlićev poziv neće imati odjeka

Omerović: Zukorlićev poziv neće imati odjeka

155
0
srbijaizbori.com,beta

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović izjavio je danas da će se poziv muftije Muamera Zukorlića na građansku neposlušnost završiti kao i poziv na bojkot popisa, odnosno da ga Bošnjaci neće poslušati

Izvor: Beta

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović izjavio je danas da će se poziv muftije Muamera Zukorlića na građansku neposlušnost završiti kao i poziv na bojkot popisa, odnosno da ga Bošnjaci neće poslušati.

Meho Omerović

„Ovaj poziv na bojkot završiće se kao i onaj za popis stanovništva – neće ga poslušati i muftija će opet ispasti smešan. Ovaj poziv na bojkot institucija je potvrda da je Zukorlić ušao u politiku, a Bošnjaci ne veruju muftiji koji je preko noći postao političar“, navodi se u izjavi Omerovića dostavljenoj agenciji Beta.

On je naveo da muftiju slušaju vernici u džamiji, ali da je politika „drugi teren, gde se rešavaju problemi građana na kom se on ne snalazi, niti ga narod želi u toj ulozi“.

„Nisu Bošnjaci nesposobni i bez očiju, pa da im je potreban neko ko će da ih vodi i da svojim nemogućim idejama na njima eksperimentiše. Znaju da misle svojom glavom i znaju da odvoje veru od politike. Znaju da ovo nisu izbori za reisa Islamske zajednice“, rekao je Omerović.

Zukorlić je na tribini u Novom Pazaru pozvao svoje sledbenike na neposlušnost i savetovao da ne prime nijednog državnog službenika na vrata.

„Nemoj da sam video policajca, sudiju, tužioca da se primakne jednom aktivisti Islamske zajednice u Srbiji, Bošnjačke demokratske zajednice, Bošnjačke kulturne zajednice, Univerzitetu, sponzoru, bilo kojoj firmi. Neka skupe sve te svoje prijave, pa posle izbora“, rekao je Zukorlić.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here