Home Lokalni izbori Nove koalicije u Pirotu

Nove koalicije u Pirotu

191
0
srbijaizbori.com, Izvor Južne vesti

Od trenutka raspisivanja lokalnih izbora Opštinskoj izbornoj komisiji u Pirotu podnete su 4 liste.

Autor Vladimir Veljković Izvor : Juzne Vesti

Od trenutka raspisivanja lokalnih izbora Opštinskoj izbornoj komisiji u Pirotu podnete su 4 liste.

Lista „Koalicija za Pirot – Vladan Vasić – URS“ prva je, još u nedelju, podnela kompletnu listu sa 56 odborničkih kandidata. Na listi se nalaze predstavnici Koalicije za Pirot, URS-a i SPO-a i to u odnosu 4-2-1, kao i 14 nestranačkih ličnosti. Nosilac liste, Vladan Vasić, kaže da očekuje još bolji rezultat nego na prethodnim lizborima.

– Sama brzina prikupljanja potpisa nam govori da smo stekli poverenje gradjana. Prikupili smo preko 2800 potpisa u veoma kratkom roku, što znači da su naši sugrađani videli šta smo sve uradili u prethodnom periodu. Pored toga, mislim da je važna i činjenica da sam ja peti na listi URS-a za republičke izbore. Nikada ni jedan Piroćanac, kao kandidat, nije bio tako visoko kotiran na parlamentarnim izborima. Biće još pojedinaca iz Pirota koji će biti kandidati na našoj poslaničkoj listi – kaže Vasić.

U ponedeljak je predata lista „Izbor za bolji život – Boris Tadić“, na kojoj se nalaze kandidati DS-a i SDPS-a. Nosilac liste je dr Srdjan Denčić, a predsednik pirotskih demokrata, Goran Stamenović, najavljuje dobar rezultat.

– Našu listu podržalo je svojim potpisima preko 2000 Piroćanaca. Zajedno sa našim koalicionim partnerima spremni smo da preuzmemo odgovornost za rukovodjenje Pirotom. Moram da izrazim i zadovoljstvo što je naš kandidat za poslanika, dr Suzana Stanković, veoma dobro rangirana i na listi za parlamentarne izbore. – dodaje Stamenović.

U utorak, već u 7h, svoju listu predalo je i Udruženje gradjana pod nazivom „Pirotski naprednjaci“. Na ovoj listi nalaze se ljudi koji su posle sukoba u opštinskom odboru SNS-a odlučili da formiraju svoje udruženje.

Opštinski odbor SRS u Pirotu podneo je listu kandidata za odbornike pod nazivom „SRS – dr Aleksandar Martinović“. Predsednik pirotskih radikala, Bojan Ilić, kaže da je ovo najjača odbornička lista od osnivanja stranke.

– Imamo listu kandidata koja je u proseku veoma mlada. Preko 20 kandidata je ispod 35 godina, što dovoljno govori. Mogu i da izrazim zadovoljstvo što ću se naći na listi SRS-a za parlamentarne izbore – kaže Ilić.

U Opštinskoj izbornoj komisiji 12 stranaka, koalicija i udruženja gradjana podiglo je izborni materijal neophodan za kandidaturu, saznaju Južne vesti.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here