Home Izbori 2014 Ljajić: SNS prvi, ne zna se ko će biti drugi

Ljajić: SNS prvi, ne zna se ko će biti drugi

140
ljajic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

– Ovi izbori su najneizvesniji do sada jer ne zna ko će zauzeti drugu poziciju ili uspeti da preskoči cenzus – kaže lider SDPS

04/03/2014

– Ovi izbori su najneizvesniji do sada jer ne zna ko će zauzeti drugu poziciju ili uspeti da preskoči cenzus – kaže lider SDPS

Rasim Ljajić, lider Socijalno demokratske partije Srbije (SDPS) kaže da su predstojeći izbori najneizvesniji do sada, jer je nepoznato koliko će partija biti potrebno koaliciji oko SNS, kao što se ne zna ko će zauzeti drugu poziciju ili uspeti da preskoči cenzus.

Ljajić je rekao, da se neće on, kao manjinski partner pitati s kim će biti u vladi i da je logično da Srpska napredna stranka (SNS) pregovara o tome.

Ljajić je naveo da da bi, kada bi imao moć, zabranio da se obavljaju istraživanja javnog mnjenja o izborima, jer su kontraproduktivna.

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

Za sprovođenje reformi neophodna je jaka vlada sa velikom podrškom, kaže Ljajić i dodaje da ne može on da sprovodi reforme sa četiri-pet odsto pdorške.

Lider SDPS smatra da “SNS ima šansu, Vučić sad ima šansu“.

– Na njima je da to sada iskoriste, jer što vam vredi popularnost, ako je ne stavite u funkciju reformi – rekao je Ljajić.

On je dodao da je logično da će Vučić sa više od 40 odsto podrške te reforme lakše da sprovede.

Izvori: Telegraf.rs / Tanjug)

Foto: Tanjug/ Nikola Dimitrijević; Danilo Peternek;