Home Izbori 2014 Istu koaliciju nakon izbora očekuje 45 odsto građana

Istu koaliciju nakon izbora očekuje 45 odsto građana

166
0
beogr-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Građani Srbije smatraju da će na vanrednim izborima, osim SNS, SPS i DS, cenzus preći još koalicija oko Borisa Tadića, DSS i LDP

Građani Srbije smatraju da će na vanrednim izborima, osim SNS, SPS i DS, cenzus preći još koalicija oko Borisa Tadića, DSS i LDP

BEOGRAD – Građani Srbije smatraju da će na martovskim vanrednim izborima, osim SNS, SPS i DS, cenzus preći još koalicija oko Borisa Tadića, DSS i LDP.Njih 45 odsto očekuje da vlast nakon izbora formiraju predstavnici koalicije koja i sada čini vladu, dok 39 odsto očekuje neku novu koaliciju, pokazalo je istraživanje agencije Ninamedia rađeno za Tanjug.

Nezavisno od svojih ličnih političkih opredeljenja, građani su uvereni da će cenzus na predstojećim parlamentarnim izborima preći koalicija oko SNS (77.4 odsto ispitanika), SPS (66.4 odsto) i DS (30.8 odsto).

Sličan procenat ispitanika smatra da će cenzus preći koalicija oko Borisa Tadića i Nove demokratske stranke (26.7 odsto).
Ukupno 23.2 odsto građana smatra da će cenzus preći DSS, dok 22.5 odsto smatra da će cenzus preći LDP.

Za njima slede Ujedinjeni regioni Srbije za koje 12.6 odsto ispitanika smatra da će preći cenzus.

Manje od 10 odsto ispitanika veruje da će cenzus ostale stranke.

Istraživanje je pokazalo i da 45 odsto građana očekuje da će se posle izbora na vlasti naći ista koalicija kao i sada, dok oko dve petine (39 odsto) očekuju posle izbora neku novu koaliciju.

Na ovo pitanje nije imalo odgovor 16 odsto ispitanika, a pri tome su među njima značajne razlike u postizbornim očekivanjima koje zavise od toga da li žive u gradskoj ili vangradskoj sredini, ali i od toga kolika su im mesečna primanja.

Tako su istraživači Ninamedie došli do rezultata koji govore da građani koji žive u seoskim sredinama češće nemaju očekivanja u vezi s postizbornim koalicijama, dok građani sa višim mesečnim primanjima u većem broju očekuju neku novu koaliciju.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here