Home Izbori 2014 Mrkonjić: Dačić će biti predsednik Srbije

Mrkonjić: Dačić će biti predsednik Srbije

200
0
srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović; Dragan Stanković

Potpredsednik SPS-a izjavio je da očekuje da će SPS na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta osvojiti od 15 do 20 odsto glasova i da lider SPS-a ima kapacitet da postane predsednik države jednog dana

Potpredsednik SPS-a izjavio je da očekuje da će SPS na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta osvojiti od 15 do 20 odsto glasova i da lider SPS-a ima kapacitet da postane predsednik države jednog dana

Potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić izjavio je da očekuje da će SPS na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta osvojiti od 15 do 20 odsto glasova i da će lider SPS-a Ivica Dačić jednog dana biti i predsednik Srbije, jer ima taj kapacitet.

– Dačić je u ovom mandatu premijera sjajno obavio egzistencionalno značajan posao za državu Srbiju i njene građane sa Briselskim sporazumom. Svojom velikom aktivnošću širom sveta vratio je ugled Srbiji. U ovoj izbornoj kampanji neopravdano je napadan, kao i cela SPS, sa mnogih strana. Ali, ne zaboravite, SPS je po tradiciji najjača kada nas najviše napadaju. Znači da mnogo vredimo i to će rezultati izbora pokazati – rekao je Mrkonjić u intervjuu za list “Danas”.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović; Dragan Stanković

Mrkonjić je rekao da će o eventualnim koalicijama SPS razmišljati i dogovarati se po završetku izbora.

Na pitanje može li se SPS, zarad ulaska u vladu, odreći nekih članova kao što suBranko Ružić, Dušan Bajatović i Dejan Backović, on je odgovorio da su oni istaknuti članovi SPS-a i ne mogu biti predmet ničijih kadrovskih potkusurivanja.

Mrkonjić je podsetio da je program SPS-a objavljen na 149 strana u decembru 2010, sa posebnim akcentom na socijalnoj pravdi, solidarnosti i sigurnosti građana, pravu na zasluženu penziju i zdravstvenu zaštitu, smanjenje siromaštva, ravnopravnost polova, brigu o porodici i deci, pravu na rad i humane uslove rada, punu zaposlenost, socijalno partnerstvo sa sindikatima i još mnogo toga.

Mrkonjić je rekao da se često ovih dana pita kakva je to velika nužda naterala bivšeg predsednika države i lidera tada najveće partije DS-a, Borisa Tadića, da“pljune na svoju partiju i mnoge ljude koji su ga cenili i s njim sarađivali i da tako pljune i na samoga sebe”.

– Ako se na taj način nekome politički udvara, koliki li je miraz takve udavače – zapitao je Mrkonjić, komentarišući Tadićevu izjavu da SPS nema ideologiju, politiku i ljudske potencijale i da ništa dobro nije uradio za građane.

– Kada Čeda Jovanović napadne Ivicu Dačića, to je kao da fića krene na mercedes, a to važi i za LDP i SPS, smatra Mrkonjić.

– Toma Nikolić je iskusan političar, koji dugo traje. Ne verujem da bi o socijalistima, među kojima ima mnogo drugova i prijatelja, tako lako menjao mišljenja. To, opet, ne znači da neko, poput one njegove savetnice onomad, neće odapeti neku otrovnu strelu prema nama – rekao je potpredsednik SPS-a.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here