Home Lokalni izbori Zukorlić neće beogradske stranke

Zukorlić neće beogradske stranke

162
0

Beograd — Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić poručio je da neće podržati nijednu beogradsku stranku na parlamentarnim izborima.

Beograd — Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić poručio je da neće podržati nijednu beogradsku stranku na parlamentarnim izborima.
On je najavio već će glasati za Bošnjačku demokratsku zajednicu koju vodi njegov šurak Emir Elfić.

Zukorlić smatra da su beogradske stranke imale praksu da koriste manjinske zajednice i njihove stranke i političare za svoje političke interese i ciljeve.

„U konačnoj verziji većina tih zajednica ostala bi bez političkih predstavnika. Zato verujem da većina društvenih faktora koji pripadaju tim zajednicama ima isti interes“, rekao je Zukorlić za „Press“ .

Ocenjujući da će izborna kampanja u Sandžaku „biti referendumskog tipa“, Zukorlić je rekao da je stav Islamske zajednice u Srbiji i njegov lični da Bošnjaci treba da podrže onoga ko će biti njihov autentični predstavnik.

On je najavio da će glasati za BDZ i da je ona „sigurni pretendent na pobedu kada je u pitanju Sandžak“.

„Sa tačke gledišta bošnjačkog interesa i Sandžaka, kao i imajući u vidu sva dogdađanja u odnosu oko IZ i Bošnjačkog nacionalnog veća, zaista ne vidimo nekoga sa kim bošnjački predstavnici mogu imatu startnu izbornu poziciju u ideološkom smislu“, rekao je Zukorlić.

„Ipak, smatram da partnersku budućnost treba tražiti na osnovu toga ko bude iskazao više razumevanja za prava Bošnjaka, odnosno za statusna pitanja u Sandžaku“, dodao je Zukorlić.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here