Home Lokalni izbori Tadić sa investitorima u Nišu

Tadić sa investitorima u Nišu

181
0
srbijaizbori.com, Izvor Južne vesti | Niš
Izvor Južne vesti | Niš

Boris Tadić sa Nišlijama
Kandidat za predsednika Srbije, Boris Tadić razgovarao u Nišu sa italijanskim investitorima koji su spremni da ulažu u Srbiju.

Autor A. S. Izvor Južne vesti | Niš

Boris Tadić sa Nišlijama

Kandidat za predsednika Srbije, Boris Tadić razgovarao u Nišu sa italijanskim investitorima koji su spremni da ulažu u Srbiju.

U samom centru Niša velika gužva i puno ljudi, a među njima i kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić. Kandidat Demokratske stranke došao je u Niš kako bi razgovarao o novim investicijama.

– Uvek mi je bila namera da u Niš dovedem visokotehnološke kompoanije kako bismo uposlili niške inžinjere i otvorili perspektivu niškom Univerzitetu. Verujem da Niš kao nekadašnji tehnološki centar može da dosegne te visine – rekao je Tadić.

Među italijanskim investitorima bio je i Vendemijati Đovani iz italijanskog studija Skepa iz Firence koji je naglasio da je njegova kompanija zaintersovana za ulagaje u srpsko tržište.

– Spremni smo da se pojavimo na srpsko tržište, ali i zajednički na tržištima na kojima već posluje Srbija. Čast mi je da budemo deo projekta u kojem bi učestvovali italijanski inžinjeri, ali i stručnjaci iz Srbije – rekao je Đovani.

srbijaizbori.com, Izvor Južne vesti | Niš

Tadić je izrazio želju da cela proizvodnja vetrogeneratora bude preseljena u Srbiju, ali ne samo kao proizvodnja električne energije već i u pogledu izrade opreme.

Kandidat za predsednika je istakao da su na sastanku bili i italijanski predstavnici koji se bave proizvodnjom betonskih konstrukcija, inetligentnih računara najnovije generacije, luksuznog nameštaja, ali i turbina i delova za opremanje vetroparkova.

Dragoslav Ćirković i Boris Tadić na Arheloškom nalazištu Medijana

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here