Home Lokalni izbori Konferencija za medije predsjednika BDZ Emira Elfića

Konferencija za medije predsjednika BDZ Emira Elfića

166
0
srbijaizbori.com, Izvor: SandzakPRESS.net

Novi Pazar – U prostorijama Bošnjačke demokratske zajednice danas je održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik stranke Emir Elfić govorio o nastupajućim lokalnim i parlamentarnim izborima

Novi Pazar – U prostorijama Bošnjačke demokratske zajednice danas je održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik stranke Emir Elfić govorio o nastupajućim lokalnim i parlamentarnim izborima

Elfić je najavio da će na predstojećim izborima na republičkom nivou BDZ predvoditi koaliciju manjinskih stranaka „Sve zajedno – Emir Elfić“ a koju pored BDZ-a čine: Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica Hrvata, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Slovačka stranka.

„Potpisivanje koalicionog sporazuma „Sve zajedno“ uzburkalo je srbijasnku političku javnost. Oni koji su nas uzeli sa svoje političke protivnike automatski su krenuli u napade na ovu koaliciju. Nekoliko dana nakon potpisivanja koalicionog sporazuma pojavio se tekst sa naslovom „Šta će Mađari sa Turcima“.

O panici koja je nastupila potpisivanjem ovog sporazuma govori i izjava gospodina Pajetića koji je dan nakon potpisivanja u javnost izašao sa izjavom da će DS na predstojećim izborima na teritoriji Vojvodine izaći u koaliciji sa Nacionalnim savjetima, što je potpuna zloupotreba, jer Nacionalni savjeti ne mogu biti politički subjekti i ne mogu učestvovati u političkoj izbornoj trci.“ – naglasio je Elfić.

Na lokalnom nivou BDZ će nastupiti samostalno, kazao je Elfić i dodao da će eventualne postizborne koalicije biti razmatrane poslije 6. maja.

„Trenutno u Sandžaku ima 12 političkih partija, i nakon izbora videćemo koje su to partije koje će opstati i biti akteri na političkoj sceni, kakve će rezultate ostvariti, tek nakon toga ćemo definisati sa kime ćemo ući u koaliciju.“

On je izrazio žaljenje što vladaju dvostruki aršini za partije koje su na vlasti u odnosu na Bošnjačku demokratsku zajednicu.

Elfić je kazao da je koalicija Rasima Ljajića iskoristila je poziciju vlasti kako bi zaobišla tehničku proceduru prijavljivanja liste, želeći da time ostave utisak organiziranosti. Kada je Tutin u pitanju, Elfić ističe da tamošnja vlast zbog panike koja je nastupila zbog velike podrške koju Tutinci daju BDZ-u, ponavlja se scenarij sa predstojećih izbora za BNV, gdje se ljudi premještaju sa jednih biračkih mjesta na druga kako bi se izazvala konfuzija, kako birači nebi mogli glasati na ona stalna njihova biračka mjesta.

Izvor: SandzakPRESS.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here