Home Izbori 2014 Andrić: Politika LDP postala deo državne

Andrić: Politika LDP postala deo državne

181
0
srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović: Tanja Valič

– Što se nas tiče u koalicije možemo samo sa strankama sa kojima možemo da sprovedemo naš program – kaže potpredsednik LDP-a

– Što se nas tiče u koalicije možemo samo sa strankama sa kojima možemo da sprovedemo naš program – kaže potpredsednik LDP-a

Potpredsednik LDP Ivan Andrić kaže da očekuje bolje izborne rezultate na predstojećim izborima jer je višegodišnja politika LDP-a postala deo državne politike.

Andrić je, na konferenciji za novinare u Kragujevcu, precizirao da je reč opolitici LDP da treba pregovarati sa Albancima i o evropskim integracijama, dok su ekonomiju zanemarile sve stranke koje su učestvovale u vlasti.

– Najvažnije je nastaviti evropske integracije Srbije i započeti suštinske ekonomske reforme i to tako što država treba da se okrene od javnog ka privatnom sektoru – rekao je Andrić i naglasio da se LDP zalaže za formiranje državnog saveta za reforme koji bi činili nestranačke ličnosti, odnosno stručnjaci iz svih oblasti.

Andrić je ocenio da su dubinske reforme Srbije zaustavljene ubistvom Zorana Đinđića. Prema njegovim rečima, razgovori o budućim koalicijama treba da se vode tek posle izbora, a gradjani treba da glasaju za programe stranaka, a ne za obećanja.

– Što se nas tiče u koalicije možemo samo sa strankama sa kojima možemo da sprovedemo naš program – rekao je Andrić, napominjujući da LDP ne može u koaliciju sa SPS i DSS, jer su te dve stranke, kako je ocenio, protiv ekonomskih reformi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović: Tanja Valič)

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here