Home Izbori 2014 TADIĆ: Jedino sa SPS-om ne bih u koaliciju!

TADIĆ: Jedino sa SPS-om ne bih u koaliciju!

198
0
tadich 2(1)
Foto: Darko Ćirkov

– Ako sam to ranije učinio zbog opštih interesa i time platio visoku ličnu i političku cenu, sad više nema nijednog razloga da uopšte razmišljam o SPS-u kao o koalicionom partneru – kaže lider Nove demokratske stranke

– Ako sam to ranije učinio zbog opštih interesa i time platio visoku ličnu i političku cenu, sad više nema nijednog razloga da uopšte razmišljam o SPS-u kao o koalicionom partneru – kaže lider Nove demokratske stranke

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da delovanje Socijalističke partije Srbije ima toliko fatalne posledice za srpsko društvo i politiku da jedino za tu stranku može da kaže da ne bi sa njima ušao u postizbornu koaliciju.

– Ako sam to ranije učinio zbog opštih interesa i time platio visoku ličnu i političku cenu, ali u cilju stabilizacije Srbije, uspostavljanja nacionalnog konsenzusa o evrointegracijama, sada više nema nijednog razloga da uopšte razmišljam o SPS kao o koalicionom partneru – rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, tada je ulazak u vladu sa SPS bio koristan, jer je time, kako je istakao, “sprečena ogromna šteta”, koja bi nastala da su oni formirali vladu sa DS S i SRS Vojislava Šešelja.

– Tim potezom smo postigli da danas onaj Ivica Dačić, koji je govorio da Srbija ne sme da se odrekne rata kao sredstva za rešavanje kosovskog problema, potpisuje Briselski sporazum – rekao je Tadić.

On je ocenio da danas od SPS nema nikakve koristi, naglašavajući da “SPS nema ni ljudske potencijale, niti ideje, niti bilo šta što bi moglo da bude korisno za građane Srbije“.

– Njihovo dalje učešće u vlasti koristi samo njima, jer je SPS organizacija bez ikakve ideologije koja se raspada i ne postoji bez vlasti – kazao je bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke, navodeći da su najbolji dokaz njegovih ocena rezultati ministarstava koje drži SPS i katastrofalnih posledica njihovog delovanja.

Na pitanje kako ocenjuje rad njegovog naslednika na funkciji predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Tadić je rekao da jedino što može da kaže je da Nikolić“ozbiljno šteti ugledu Srbije”.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here