Home Izbori 2014 BUDUĆNOST U KOJU VERUJEMO: Ovo su svi slogani za izbore 2014!

BUDUĆNOST U KOJU VERUJEMO: Ovo su svi slogani za izbore 2014!

188
0
hram-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Najbrojnije i najpopularnije stranke su do sada predale svoje izborne liste RIK-u, a kakvu budućnost obećavaju narodu, pročitajmo u njihovim predizbornim sloganima

Najbrojnije i najpopularnije stranke su do sada predale svoje izborne liste RIK-u, a kakvu budućnost obećavaju narodu, pročitajmo u njihovim predizbornim sloganima

Najbrojnije i najpopularnije stranke su do sada predale svoje izborne liste Republičkoj izbornoj komisiji. Predizborna kampanja se lagano krčka, a temperaturu podižu i predizborni slogani, koje vam danas predstavljamo. I danas se sećamo pojedinih predizbornih slogana iz devedesetih, a pitanje je koliko će njih tokom ove predizborne trke ostati zapamćeno po dovitljivosti ili, u krajnjem slučaju, duhovitosti.
Slogani bi trebalo da zaintrigiraju glasače, ali i da ukratko predstave program stranke. Pitanje je kakvu nam to budućnost u nekoliko reči političke stranke obećavaju?

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke svojom izbornom listom “Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo” jasno naglašava da če baš njihov lider povesti Srbiju, kako kaže slogan “Svom snagom u reforme”.

Kako je i sam Aleksandar Vučić naglasio, Srbiji su potrebne ozbiljne reforme na svakom polju, a posebno na polju ekonomije, i oni svojim sloganom naglašavaju buduće ciljeve.

Svi imaju svog lidera i deluje da su svoje ciljeve formulisali kroz politiku svog vođe, tako i koalicija oko SPS-a, čija izborna lista glasi “Ivica Dačić – SPS – PUPS – JS” ima možda nesvakidašnji slogan sadržan u samo jednoj reči – “Dačić”.

Za lokalne izbore ova koalicija je izabrala, međutim, slogan “Beograd su ljudi”, čime jasnije želi da skrene pažnju da im je prioritet socijalna politika.

Ujedinjeni regioni Srbije svojim sloganom “Da radimo i da živimo” takođe žele da kažu da će se potruditi da poboljšaju standard šire populacije. Naziv njihove izborne liste je “URS – Mlađan Dinkić“.

I dok Demokratska stranka sa svojom izbornom listom “Sa demokratskom strankom za demokratsku Srbiju” poručuje građanima da se vrate na stari put, jer “Demokratija je opet na staroj adresi”. Koalicija oko LDP-a, kaže “Vreme je”, a izborna lista ove koalicije je “Čedomir Jovanović – LDP – BDZS -SDU“.

Šest najpopularnijih stranaka je već predalo svoje izborne liste i svojim sloganima žele da oslikaju ono što obećavaju građanima. Koliko su maštoviti bili prilikom osmišljavanja, pokazaće vreme. Neka najbolji pobedi.

(M. Bojanić)

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here