Home Izbori 2014 Šutanovac: Iz DS izašli oni koji hoće sa SNS

Šutanovac: Iz DS izašli oni koji hoće sa SNS

182
0
dragan sutanovac 001_2
Foto: Darko Ćirkov

Iz Demokratske stranke (DS) izašli su oni koji hoće sa Srpskom naprednom strankom (SNS), izjavio je za Danas član Centralnog izbornog štaba Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Iz Demokratske stranke (DS) izašli su oni koji hoće sa Srpskom naprednom strankom (SNS), izjavio je za Danas član Centralnog izbornog štaba Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Šutanovac je izjavio i da je kritikovao rukovođenje strankom jer je u njenom delu postojala ideja da DS treba da bude podupirač SNS i dodao da taj deo više nije u stranci.

Imajući u vidu da je samo Demokratska stranka prava alternativa ovoj vlasti i da jedino DS ne stoji u predvorju Aleksandra Vučića, nije ništa neobično da je vlast udarila baš na nas, ocenio je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, ovolika medijska satanizacija nije viđena od devedesetih godina i to će se obiti o glavu upravo onima koji to naručuju i podržavaju, a to je režim.

Šutanovac je rekao da u kampanji DS nikoga ne napada, već razotkriva „pozadinu nesposobne vlasti koja na režimskim medijima izgleda fenomenalno, a u realnom životu Srbiju je unazadila“.

Upitan po čemu je politika Draga Đilasa bolja od politike Borisa Tadića Šutanovac je odgovorio da „ne postoji Đilasova politika“, već da DS ima politiku od svog nastanka i predsednik stranke je sprovodi.

Naša politika je overena na stranačkim organima, a interesantno je da oni koji su napustili stranku, a bili su na visokim pozicijama, nikada nisu digli reč protiv politike stranke, već su sutradan po izlasku rekli da je napustila ideju i viziju. Oni nikada nisu rekli kolika je njihova odgovornost ukoliko je to tačno“, naglasio je Šutanovac.

Šutanovac je rekao i da su na Glavnom odboru stranke u Novom Sadu kandidovane su dve politike.

„Jedna Borisa Tadića, kroz tekst Miodraga Rakića da je Vučić dobar lider, ali ima lošu stranku, a naša stranka je dobra, ali ima lošeg lidera, pa bi bilo dobro da Vučić vodi DS. Druga politika, i za nju sam se zalagao, jeste da DS
treba da bude ili prva u opoziciji ili prva na vlasti i ta politika je pobedila“, objasnio je on.

Upitan da li će se kandidovati za predsednika DS posle izbora, Šutanovac je odgovorio da ga u ovom trenutku jedino interesuje 16. mart.

On je dodao i da se u DS nije učlanio ni zbog Tadića niti bilo koga drugog.

„Imao sam sreću da me lično Zoran Đinđić učlani. Za mene je stranka mnogo više od bilo koga. To nije družina Pere Kvržice pa da idemo za njim. To je ozbiljna institucija utkana u naše društvo i državu, državotvorna stranka kako je nekad govorio Tadić. DS ima najbolje ljude i kapacitet za promene“, ocenio je Šutanovac.
Izvor: Fonet

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here