Home Izbori 2014 Vučića se ili plaše, ili bi s njim u vlast

Vučića se ili plaše, ili bi s njim u vlast

191
0
aleksandar-kzss5-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Kritika na račun prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića nema zato što većina stranaka vidi da im to može doneti korist posle izbora.

Kritika na račun prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića nema zato što većina stranaka vidi da im to može doneti korist posle izbora.

Ovako sagovornici „Blica” ocenjuju nedostatak kritike stranaka na rad lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, koga svi vide kao ključnog čoveka za određivanje njihove budućnosti. Gotovo kod svih pitanja u vladi Ivice Dačića pri odlučivanju poslednju reč je imao Vučić, ali se njemu malo toga zamera. Toga je svestan i sam Dačić.

– Lako je da napadaju mene, što ne napadaju Vučića – upitao je jednom prilikom premijer.

Iz opozicije na Vučićev račun stižu kritike samo iz tabora DS, a kao najveći protivnik lidera SNS izdvojio se ministar izabran na njegov predlog Saša Radulović. Ostali se rukovode onom „ćutanje je zlato”.

– Ovde se nesumnjivo radi o interesu. Neki se nadaju koaliciji, neki strepe od hapšenja. Podsećam, Vučić je i dalje koordinator svih službi bezbednosti – kaže Miljenko Dereta, direktor Građanskih inicijativa.

Do pre pola godine rad Vučića nije kritikovala nijedna partija. Dragan Đilas, tada gradonačelnik Beograda, čak je hvalio njegovu energiju, dok je Radulović negde u to vreme postavljen za ministra.

Đorđe Vuković iz Cesida navodi da političke partije sada imaju dve strategije – većina kratkoročnu, a samo demokrate dugoročnu.

– Za razliku od ostalih, DS i Radulović sigurno znaju da posle izbora neće ići u koaliciju sa Vučićem. Partije poput SPS, LDP, URS i bloka oko Borisa Tadića idu na to da posle izbora budu deo vlasti, a to mogu samo sa SNS. Demokrate igraju na kartu ljute opozicije. Oni veruju da jednog dana, kada padne Vučić, mogu da budu centralna politička snaga. Kako bude padao rejting lidera SNS, tako će se povećavati broj njegovih kritičara – objašnjava Vuković.
Izvor: Blic

Nataša Latković

Foto: Fonet

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here