Home Kosovo KPS ima plan za sprečavanje izbora

KPS ima plan za sprečavanje izbora

172
0
srbijaizbori.com,Izvor: B92, Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi upozorio je da policija ima operativni plan za sprečavanje održavanja srpskih lokalnih izbora na Kosovu.

Izvor: B92, Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi upozorio je da policija ima operativni plan za sprečavanje održavanja srpskih lokalnih izbora na Kosovu.

„Operativni plan ima tri komponente: prva-otkrivanje informacija, kuda se kreću i da li se izbori negde organizuju, druga-preventivno delovanje, konfiskovanje izbornog materijala na granici i onemogućavanje kampanja koje mogu stvoriti tenzije i ugroziti sigurnost na Kosovu i treća-da se konfiskuje materijal ukoliko negde ipak dođe“, rekao je Redžepi. On je za KIM radio naveo i da će svi koji pokušaju da spreče policiju u tom poslu mogu biti uhapšeni. Govoreci o hapšenjima Srba, ali i kosovskih policajaca, Redžepi je naveo da KP, za razliku od MUP Srbije nikoga nije uhapsila iz osvete. „Mi ne hapsimo zbog osvete, već samo ako je neko prekršio zakon. Sad, zbog predizborne kampanje, ne možemo da tolerišemo neke nezakonite radnje. Nastavićemo hapšenja, ali nikako zbog osvete kao što je izjavio ministar (unutrašnih poslova Srbije Ivica) Dačić. To je primitivan način, a mi pokušavamo da budemo demokratska zemlja“, kazao je on. Redzepi je naveo da u Kosovskoj policiji ima policajaca koji saraduju sa MUP-om Srbije i koji se nalaze na duplim platnim spiskovima. „Postoje oni koji su formalno policajci Kosova, ali isto tako dobijaju platu i od MUP-a Srbije i saraduju sa njima. To istražujemo oprezno, zajedno sa Euleksom i ukoliko to utvrdimo oni će biti smenjeni ili uhapšeni“, kazao je ministar. Prema Redzepijevim rečima, veliki problem ljudima, kako Srbima, tako i Albancima predstavlja visina osiguranja koja se za vozila naplaćuje

na prelazima. Ministar je dodao da bi bilo dobro da se to promeni, jer sada korist imaju samo osiguravajuća društva.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here