Home Izbori 2014 Vulin: Sindikati i stranke treba da sarađuju

Vulin: Sindikati i stranke treba da sarađuju

201
0
srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)
Foto: Tanjug (BOKI; Filip Krainčanić)

Lider Pokreta socijalista rekao je da političke stranke i sindikati treba da sarađuju, ali i da sindikati treba da vode računa sa kim sarađuju

Lider Pokreta socijalista rekao je da političke stranke i sindikati treba da sarađuju, ali i da sindikati treba da vode računa sa kim sarađuju

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da političke stranke isindikati treba da sarađuju, ali i da sindikati treba da vode računa sa kim sarađuju.

– U politici je, kažu, sve dozvoljeno. Ja ne pripadam toj školi, smatram da nije sve dozvoljeno, smatram da postoje odredjene i programske i moralne prepreke, koje čovek ne bi trebalo da zaobilaži, slično važi i za saradnju sindikata i politike – rekao je Vulin.

On je na tribini “Političke stranke i sindikati” koju je organizovao kragujevački odbor Pokreta socijalista rekao da stranke i sindikati predstavljaju određene delova društva i moraju da imaju nekakav zajednički imenitelj i da rade na dobrobit društva.

– Niti je dobro da stranke preuzmu ulogu sindikata, niti je dobro da sindikati postanu političke stranke. Istina je negde verovatno na sredini – ocenio je Vulin.

On je poručio biračima da na vanrednim parlamentarnim izborima glasaju za listu “Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo” zato što su, kako je naglasio, na toj listi i oni koji brinu o radničkim pravima, oni koji nikada nisu učetvovali u privatizaciji.

– Na toj listi su i oni koji znaju da se svet deli na one koji su u privatizaciji pljačkali i i na one koji su opljačkani i da se to mora ispraviti – rekao je Vulin.

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

Vulin smatra da sindikati moraju da se politički profilišu i ističe da se Pokret socijalista zalaže za uvođenje zakona o obaveznom sindikalnom organizovanju.

Na tribini su učestvovali i potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Milan Jevtić, predsednica sindikata “Sloga” u fabrici “Zastava oružje” Sanja Antonijević i predsednik ASNS Kragujevca Slavoljub Djoković, koji su, između ostalog, rekli da nema dijaloga između stranaka i sindikata, i da buduća vlast mora da pregovora sa sindikatima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here