Home Drugi krug Nikolić: Srbija neće skrenuti sa evropskog puta

Nikolić: Srbija neće skrenuti sa evropskog puta

184
0
Tomislav-Nikolic-obraca-se-novinarima
Foto: Darko Ćirkov

Predsednički kandidat Tomislav Nikolić zahvalio je večeras građanima Srbije koji su mu doneli pobedu na predsedničkim izborima i poručio da Srbija neće skrenuti sa evropskog puta i da će štititi svoje građane na Kosovu i Metohiji.

“Želim da zahvalim građanima Srbije koji su glasali za mene i građanima Srbije koji su glasali za mog protivkandidata”, rekao je NIkolić obraćajući se novinarima u sedištu SNS, i dodao da su izbori protekli “veličanstveno, srpski, kako i dolikuje”.

“Srbija mora da razvija svoju ekonomiju. Ono na šta sam ukazivao u kampanji mora biti bolje, mi moramo da se oslobodimo siromaštva, mi moramo da se oslobodimo bele kuge, mita i korupcije i da imamo prijatelje svuda u svetu”, rekao je Nikolić i dodao da Srbija mora da se reši partijske oligarhije i partijske elite.

Nikolić, koji je ranije rekao da je kovertirao ostavku na funkciju predsednika SNS, ponovio je da želi da bude predsednik svih građana Srbije, i onih koji su glasali za njega, ali i onih koji su glasali za njegovog protivkandidata iz Demokratske stranke Borisa Tadića. “Ovo je vrhunac moje političke karijere, jedan od mojih najsrećnijih dana, osim onih koje smo (supruga) Dragica i ja slavili u porodici”, precizirao je Nikolić. On je ocenio da je današnji dan prekretnica za Srbiju, i dodao da je rezultatima drugog kruga predsedničkih izbora ostvarena božja pravda.

“Želim da Srbija nikada ne doživi kampanju kao što je bila ova protiv mene i kampanju protiv jedne stranke kao što je bila ova protiv SNS”, kazao je Nikolić. On je građanima poželo da se ostvari ono što je obećavao.

“Više ne pripadam nijednoj političkoj stranci. Ja najbolje znam kakvi su ljudi političari. Želim da vas uverim da Srbija može da izgleda drugačije”, naveo je Nikolić, i obećao da će sarađivati svim strankama u Srbiji. “Nisam ljuti ni na koga i nemoj niko da bude ljut na mene zbog pobede”, kazao je Nikolić, podsetivši da je ranije on čestitao drugima, a da sada očekuje čestitke. “Očekujem čestitke i da počnem da ispunjavam ovaj teški zadatak koji sam preuzeo na sebe večeras”, poručio je Nikolić.

Izvor: eizbori.com/ Blic

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here