Home Izbori 2012 Boris Tadić do sutra podnosi ostavku!

Boris Tadić do sutra podnosi ostavku!

273
0
Boris Tadich Predsednik Srbije - intervju 1
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Boris Tadić danas ili sutra će podneti ostavku ukoliko dobije čvrste međunarodne garancije da na Kosovu neće biti sukoba i novih napada na Srbe. Predsednički izbori će po svemu sudeći biti održani kao što je i najavio portal eIzbori 6. maja uporedo sa parlamentarnim, lokalnim i pokrajinskim izborima.

Mada su i pre raspisivanja parlamentarnih i lokalnih izbora (13. marta) Tadić i njegovi najbliži saradnici, kao i vrh stranke, bili za raspisivanje opštih izbora, izvor „Blica“ uverava da lider demokrata još nije doneo konačnu odluku upravo zato što u slučaju nemira na Kosovu v.d. predsednika države nema pun mandat za delovanje. Dužnost predsednika države, u tom slučaju, preuzela bi predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović. Ona je juče izjavila da je „spremna za tu dužnost“.

Pored Tadića, zasad su poznata još tri kandidata za predsednika države: Tomislav Nikolić, lider najjače opozicione stranke – Srpske napredne stranke, koji je već dva puta izgubio predsedničku trku od Tadića, Ivica Dačić, lider socijalista, zamenik premijera, ministar policije i do sada Tadićev glavni koalicioni partner, i Ištvan Pastor, lider Saveza vojvođanskih Mađara.

Izvor: eizbori.com/ Blic

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here