Home Izbori 2012 Nikolić: Želim da pobedim Tadića i priželjkujem i predsedničke izbore

Nikolić: Želim da pobedim Tadića i priželjkujem i predsedničke izbore

219
0
Aleksandar Vuccich KZSS 53
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić je poručio, predsedniku Srbije i Demokratske stranke, Borisu Tadiću, da raspiše i predsedničke izbore i prekine agoniju Srbije. Nikolić je uveren da će naprednjaci pobediti na svim nivoima i da će se vlast u Srbiji 6.maja promeniti.

“Želim da pobedim Tadića i priželjkujem i predsedničke izbore. O konačnoj kandidaturi odlučiće organi stranke kada izbori za šefa države budu raspisani. Ali, krajnje je licemerno što Tadić taktizira i odugovlači. Šta hoće? Usred kampanje za parlamentarne izbore da podnese ostavku i stvori politički haos. To bi bilo krajnje neozbiljno” – objašnjava Nikolić.

On dodaje da bi najpre na dogovor oko koalicije pozvao Vojislava Koštunicu i da stranci ne mogu uticati na tom sa kim će SNS formirati vlast, već da o tome odlučuju građani Srbije. “SNS prihvata politiku vojne neutralnosti. Smatramo da je za građane Srbije najbolje da država postane punopravan član EU, uz saradnju sa Rusijom, Kinom, Japanom i ostalim zemljama. Otvorili bismo iskren i otvoren dijalog sa DSS-om kakvu Srbiju želimo i možemo li zajedno da je menjamo u narednim godinama. Verujem da bismo, uprkos svim političkim razlikama, postigli dogovor da skinemo sadašnju vlast koja uništava Srbiju” – ističe Nikolić.

Lider naprednjaka ne isključuje mogućnost ponovnog održavanja izbora, ali da je mnogo realnije da SNS formira vladu. “Kolač vlasti Dačić već godinama deli sa Tadićem i pobedićemo ih zajedno” – podvlači Nikolić i dodaje da je apsolutno nerealno da se u budućoj vladi SNS-a nađe i LDP.

“Tadić je pokazao da samo ume da stvara političko nejedinstvo. Sada, na kraju mandata, setio se da se poziva na jedinstvo. On je razjedinitelj, a mi ćemo mu na delu pokazati kako se okuplja i mobiliše zemlja oko ekonomskog oporavka i uništavanja lopovluka” – zaključuje Tomislav Nikolić.

Izvor: eizbori.com/ Večernje novosti

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here