Home Izbori 2012 Vučić: Izmišljotine su da će Bećković biti naš predsednički kandidat

Vučić: Izmišljotine su da će Bećković biti naš predsednički kandidat

218
0
Aleksandar Vuccich KZSS 45
Foto: Darko Ćirkov

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, demantovao je danas navode dnevnih novina, da će Matija Bećković biti kandidat SNS-a za predsednika Srbije. On ističe da ideja da Bećković bude predsednički kandidat naprednjaka nije potekla iz njegove stranke.

“Novine pišu šta hoće, a ja stvarno više nemam snage, niti želim da demantujem medije DS. Matiju Bećkovića izuzetno poštujem, ali o tome se u stranci nije razgovaralo” – rekao je Vučić. Vučić još nije precizirao koga bi ta partija mogla da ponudi kao protivkandidata Borisu Tadiću ukoliko istovremeno budu raspisani i predsednički izbori.

“Sačekajte prvo da izbori budu raspisani. Naša odluka je da idemo sa najjačim protiv njihovog najjačeg protivkandidata” – izjavio je on. Bećković je takođe demantovao da će biti kandidat SNS-a za predsednika Srbije.

“Najlepše zahvaljujem na toj nesebičnoj ponudi. Još 2004. godine sam izjavio da ću se za predsednika Srbije kandidovati kad budem mlađi. Sada bih mogao dodati da ću to učiniti kada budem još mlađi, pod uslovom da izbori budu raspisani i, razume se, da ih raspiše kralj” – rekao je Bećković.

Prethodno je novosadski “Dnevnik” preneo da bi naprednjaci bili spremni da na predsedničkim izborima kao protivkandidata Borisu Tadiću podrže Matiju Bećkovića. Kako je list naveo, “naprednjaci veruju da bi Bećkovićeva kandidatura privukla ne samo sigurne glasove SNS, NS i DSS, nego i tvrdog biračkog jezgra SPS i PUPS, ali i ogroman broj birača SRS”.

Izvor: eizbori.com/ Večernje novosti

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here