Home Izbori 2012 Jovanović: Istovremeni predsednički izbori zbog buduće koalicije SNS-a i DS-a

Jovanović: Istovremeni predsednički izbori zbog buduće koalicije SNS-a i DS-a

203
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Lider Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović je istakao da se zajedničkim održavanjem predsedničkih i parlamentarnih izbora smanjuje cena koja se treba platiti zbog buduće koalicije naprednjaka i demokrata.

Lider Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović je istakao da se zajedničkim održavanjem predsedničkih i parlamentarnih izbora smanjuje cena koja se treba platiti zbog buduće koalicije naprednjaka i demokrata.

“U slučaju održavanja samo lokalnih i parlamentarnih izbora, njihov međusobni aranžman bi imao mnogo višu cenu i umanjio bi šanse Tadića na izborima u decembru. Izvesno je da birači u Srbiji ni jednom ni drugom ne bi oprostili koaliciju i to bi kaznili ako se predsednički izbori održe kasnije. U svakom slučaju, mi smo spremni za održavanje svake vrste izbora” – izjavio je Jovanović.

On je ponovio da Tadić nije bio uverljiv kada je kazao da nije još razmišljao da i predsednički izbori budu održani na proleće, kada i parlamentarni, lokalni i pokrajinski. “Srbiji je potreban red, a ne kalkulacije oko izbora. Guranje zemlje u vanrednu situaciju, što je direktna posledica raspisivanja vanrednih predsedničkih izbora, zapravo bi bilo žrtvovanje stabilnosti i nacionalnog interesa iz sebičnih razloga otvaranja prostora za koaliciju ličnih interesa Tadića i Nikolića” – tvrdi lider LDP-a, Čedomir Jovanović. Dejan Vuk Stanković, politički analitičar je rekao da Tadić na konferenciji za novinare u petak prvi put nije eksplicitno odbacio mogućnost raspisivanja predsedničkih izbora skupa s parlamentarnim i lokalnim, dakle 29. aprila ili 6. maja. “Samim tim što je prihvatio da odgovori na to novinarsko pitanje, pokazao je da ne beži od izbora. To što navodno o tome nije razmišljao govori suprotno, odnosno da u DS o raspisivanju izbora na svim nivoima i te kako razmišljaju. Tvrdnje predsednika Tadića da će predsednički izbori biti raspisani ukoliko se kroz debatu utvrdi da su oni nacionalni interes ne znači mnogo, jer upravo Tadić utvrđuje šta su nacionalni interesi” – smatra Stanković.

Izvor: eizbori.com/ Novi Magazin

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here