Home Izbori Danas: Vujović najozbiljniji kandidat za premijera

Danas: Vujović najozbiljniji kandidat za premijera

134
0
Dušan Vujović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Ministar finansija Dušan Vujović ima najviše šanse da zameni premijera Aleksandra Vučića na toj funkciji, saznaje list “Danas” od izvora iz SNS. Kako se navodi, sagovornici lista “Danas” ističu da je Vujović „najozbiljniji kandidat jer je tehnokrata, ugledni ekonomista“, kao i da bi se njegovim izborom „sprečio sukob suprotstavljenih frakcija u SNS-u“. „Dušan Vujović bi bio najbezbolnije rešenje… On ima izuzetnu reputaciju kao stručan, stamen, pouzdan i praktičan čovek“, komentarišu izvori lista „Danas“.

Beograd — Ministar finansija Dušan Vujović ima najviše šanse da zameni premijera Aleksandra Vučića na toj funkciji, saznaje list “Danas” od izvora iz SNS.

Kako se navodi, sagovornici lista “Danas” ističu da je Vujović „najozbiljniji kandidat jer je tehnokrata, ugledni ekonomista“, kao i da bi se njegovim izborom „sprečio sukob suprotstavljenih frakcija u SNS-u“.

„Dušan Vujović bi bio najbezbolnije rešenje… On ima izuzetnu reputaciju kao stručan, stamen, pouzdan i praktičan čovek“, komentarišu izvori lista „Danas“.

Ipak, kako se navodi, nije otpisan ni atuelni šefa srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Ivica Dačić kada je o Vučićevom „nasledniku“ na premijerskom položaju reč. U tom kontekstu, navodi se da je Dačić „veoma koristan Vučiću“, kao i da je značajno to što je pozvao birače socijalista da podrže Aleksandra Vučića u „predsedničkoj trci“.

„Pojedini krugovi na Zapadu ne bi bili oduševljeni kada bi Dačić seo u Vučićevu fotelju, budući da lider socijalista ima bliske političke veze sa Rusijom, ali on je, za razliku od Tomislava Nikolića, spreman da više balansira između Brisela i Moskve, pa se smatra boljim rešenjem od Nikolića, koji je izrazito proruski orijentisan i kao takav nije nimalo omiljen u briselskim i berlinskim krugovima“, tvrde sagovornici lista “Danas”.

Kao potencijalni kandidati za premijersku poziciju pominju se još i Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, ali i Ana Brnabić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here