Home Kosovo Zeri!: Vlada Kosova spremna da pomogne izbore

Zeri!: Vlada Kosova spremna da pomogne izbore

218
0
srbijaizbori.com,beta
Foto: FoNet

Vlada Kosova će pomoći održavanje parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu, piše danas dnevnik Zeri, pozivajući se na još neobjavljeni dokument Vlade Kosova.

Izvor: Beta / Foto: Fonet

Vlada Kosova će pomoći održavanje parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu, piše danas dnevnik Zeri, pozivajući se na još neobjavljeni dokument Vlade Kosova.

Vlada Kosova je, da bi pomogla održavanje srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu, sačinila poseban plan kojim su utvrdjeni postupci i način glasanja Srba – gradana Kosova na izborima 6. maja.

U dokumentu u koji je Zeri imao uvid utvrđeni su detalji o tome kako će se odvijati proces glasanja i sve što se odnosi na proces koji će voditi jedno međunarodno telo, piše dnevnik.

Reč je samo o parlamentarnim izborima, dok se lokalni izbori ne pominju.

Međunarodno telo, između ostalog, angažovaće se da obezbedi glasačke listiće, biće odgovorno za njihov broj na glasačkim mestima, nadgledaće glasanje i baviće se transportom glasačkih kutija i listiće od glasdačkuih mesta do predaje vlastima Srbije.

„Građani Kosova sa dvostrukim državljanstvom, moći će da glasaju u opštinama Priština, Gračanica, Novo Brdo, Ranilug, Klokot, Gnjilane, Sstrpce, Prizren, Dečane, Peč, Klina, Mitrovica, Zvečan, Zubim-Potok, Leposavić i drugim mestima koje će Vlada Kosova i međunarodni saveznici odredit kasnije“, piše dnevnik pozivajućin se na dokument Vlade Kosova.

Biračke spiskove i rezultate izbora će sačciniti i objaviti vlasti u Srbiji.

Protiv ovakvog angažovanja Vlade Kosova i uopšte održavanja izbora Srbije na Kosovu su predstavnici opozicije na Kosovu, koji ocenjuju da održavanje izbora Srbije na Kosovu znači jačanje Srbije na Kosovu.

Premijer i Vlada Kosova su do sada bili izričiti da neće dozvoliti organizovanje srpskih izbora na Kosovu.

Prvi je na mogućnost organizovanja srpskih parlametarnih izbora na Kosovu ukazao specijalni izaslanik EU na Kosovu Samjuel Žbogar, koji je najavio da bi OEBS mogao biti organizator tih izbora.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here