Home Izbori GSP prevoz za miting SNS – „tako izgleda kad Grad prihoduje“

GSP prevoz za miting SNS – „tako izgleda kad Grad prihoduje“

115
0
avuckzss-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Za veliki predizborni miting u Kombank areni u petak, Srpska napredna stranka iznajmila je, između ostalog, i autobuse Gradskog saobraćajnog preuzeća Beograd. To je potvrdio gradski menadžer Goran Vesić. Tvrdi, međutim, da zbog toga nije trpeo gradski saobraćaj.

Za veliki predizborni miting u Kombank areni u petak, Srpska napredna stranka iznajmila je, između ostalog, i autobuse Gradskog saobraćajnog preuzeća Beograd. To je potvrdio gradski menadžer Goran Vesić. Tvrdi, međutim, da zbog toga nije trpeo gradski saobraćaj.

Sa tim se ne bi složili mnogi građani koji jučerašnje popodne na Novom Beogradu opisuju kao kolaps.

Niti je juče bila izložba autobusa gradskog prevoza, niti Gradsko saobraćajno štrajkuje. Naprotiv, tako izgleda kada Grad Beograd prihoduje, kaže gradski menadžer. Zato je, tvrdi, besmisleno uopšte pitati da li je Srpska napredna stranka iznajmila gradske autobuse za potrebe mitinga ili ih je Grad ustupio besplatno.

„Grad Beograd iznajmljuje autobuse svakome ko želi da ih plati, kad imamo dovoljno autobusa za iznajmljivanje. Koliki je broj autobusa – ne znam, takve informacije možete da dobijete u Sekretarijatu za javni saobraćaj“, kaže Goran Vesić, gradski menadžer.

Više podataka od gradskog menadžera ima gradski aktivista Filip Vukša. Kao što ga nije mrzelo da dosad podnese više od 14.000 prijava protiv gradskih preduzeća, tako ga juče nije mrzelo da broji autobuse GSP-a oko Kombank arene. I izbrojao je 43.

„Iz saobraćajnog pogona Novi Beograd je tokom jučerašnjega dana, za potrebe mitinga, izdvojeno 18 vozila, iz pogona Karaburma 17 vozila, a iz pogona Zemun 8 vozila. GSP Beograd, zaista, ima organizovano iznajmljivanje vozila i ono se ogleda u tome da vi možete da iznajmite jedno dva, do pet vozila, ali ne možete da iznajmite 43 vozila, usred radnog dana, usred špica kada treba da ih je najviše na ulicama“, navodi Filip Vukša, gradski aktivista.

To je utisak mnogih građana koji su juče uzalud čekali javni prevoz, ne i utisak gradskog menadžera.

N1: Da li je zbog toga trpeo gradski saobraćaj?
Vesić: Naravno da nije i to je jedna zlonamerna insinuacija koja zaista ne stoji. Mi iznajmljujemo one autobuse koji su u rezervi.

„Osim što su sa pojedinih linija skinuta vozila, ona koja treba da se uključe isključivo u toku trajanja jutarnjeg, odnosno popodnevnog špica nisu uključivana, takozvani šihtaši. Trenutno je najdrastičniji primer linije broj 16 koja je u popodnevnom špicu trebalo da ima 22 vozila, a gde je u tom trenutku radilo samo 13 vozila“, kaže Vukša.

MUP „privremeno zaustavio“ autobuse
Ostali autobusi bili su parkirani u novobegradskim ulicama, i to u jednoj od tri saobraćajne trake.

Da li je MUP to dozvolio i hoće li organizator skupa biti kažnjen zbog nepropisnog parkiranja? Neće.

Imajući u vidu da na parkiralištu kod „Sava Centra“ nije bilo moguće parkirati sve autobuse, nakon popunjavanja istih, vozači preostalih vozila su bili primorani da pronađu neko drugo slobodno parking mesto, navedeno je iz MUP-a.

I pronašli su ga – nasred ulice. MUP Srbije i za to ima objašnjenje.

Zbog širine novobeogradskih ulica, i da ne bi došlo do blokade raskrsnica ili prekida saobraćaja na Novom Beogradu – saobraćajna policija, kako se navodi u saopštenju MUP-a, privremeno je zaustavila autobuse u desnim saobraćajnim trakama.

Ispostavlja se da je to privremeno zaustavljanje trajalo koliko i miting vladajuće partije.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here